Diari La Veu del País Valencià
Sixto (EUPV) proposa una coalició amb Podem i Compromís per a les estatals
Europa Press / València

Sixto ha oferit aquest dilluns una roda de premsa a València per a presentar la seua candidatura a les eleccions primàries de la plataforma Ara en Comú, que encapçala ell i que també compta amb Patricia Martínez, encarregada de la coordinació del grup municipal d’Alzira; l’alcalde de Bunyol, Rafa Pérez; i l’exregidora de Riola Pura Martí.

El parlamentari en el Congrés, que ha comparegut acompanyat per Patricia Martínez i Pura Martí, ha assenyalat que l’objectiu de presentar-se a aquestes primàries és “rendibilitzar i posar en valor” el treball realitzat en el grup d’Esquerra Plural en el Congrés dels Diputats. Així, ha subratllat que es tracta de “donar una continuïtat al paper d’EUPV-Els Verds”.

Sixto ha aprofitat la roda de premsa per fer una crida a “la necessitat d’aconseguir un acord entre les forces valencianistes i progressistes que volen trencar amb un bipartidisme que ens ha condemnat a tenir les mateixes polítiques en diverses legislatures”.

Sobre aquest tema, ha explicat que el 5 de novembre es tancarà el termini per a presentar coalicions electorals, per la qual cosa creu que “encara som a temps” per aconseguir un acord que “faça front al bipartidisme per poder ser la primera força política del País Valencià”.

En aquest sentit, s’ha mostrat “disposat a treballar amb Compromís, Podem i la resta de forces que es vulguen sumar”, i ha destacat que l’única “condició és presentar un programa progressista d’esquerres”. “Si no ho fem, s’haurà desaprofitat una magnífica oportunitat de ser la primera força política del País Valencià”, ha ressaltat.

Primàries

D’altra banda, Ricardo Sixto ha fet una crida a la ciutadania per participar en les primàries obertes d’Ara en Comú, “un procés obert i il·lusionant en les quals la participació ciutadania està elevada a la màxima potència”.

En aquest sentit, ha instat a inscriure’s en la pàgina web ahoraprimariasencomun.org. El termini d’inscripció es tanca dimecres que ve i per a açò es requereix, a més de ser major de 16 anys, presentar DNI, correu electrònic i nombre de mòbil, “com a controls de seguretat”.

Les votacions es realitzaran des de dijous que ve i fins al dilluns de la setmana que ve i també es podrà votar de forma presencial en locals que s’habilitaran per a açò. Seran simultànies les votacions per a les candidatures provincials al Congrés i al Senat i la de la candidatura a la Presidència del Govern.

Comparteix

Icona de pantalla completa