Diari La Veu del País Valencià
La PAH realitza un ‘escrache’ informatiu en el barri del diputat Gil Lázaro (PP)
EFE / València

La portaveu d’aquesta plataforma, Iolanda Prats, ha anunciat una iniciativa similar en totes les seus nacionals del Partit Popular per a dimarts que ve 9 d’abril “a les 18 o 19 hores”. Aquest ‘escrache’ informatiu que no s’ha dirigit a cap domicili concret sinó a un barri (carrers Císcar, Mestre Racional i Regne de València), s’ha desenvolupat sota vigilància de la Policia Nacional i sense incidents.

Els participants han reivindicat els tres aspectes que consideren essencials de la Iniciativa Legislativa Popular que la PAH va presentar en el Congrés: la dació en pagament amb caràcter retroactiu, el lloguer social dels habitatges buits i la paralització dels desnonaments.

Així mateix, han demanat als veïns i comerciants del barri que “demanen al diputat Gil Lázaro que recolze la citada ILP, que vote en consciència i trenque la disciplina de vot, ja que només li costarà 600 euros, una mínima part del seu sou mensual, que ronda els 8.000”. A més, “volem que ho sàpiga el seu barri, no sabem quin és el seu portal ni ens importa, però esperem que quan passege o vaja a comprar el pa veja el nostre distintiu, un botó verd amb el lema Sí, es pot”, ha assenyalat la portaveu d’aquesta plataforma, Iolanda Prats.

“No hi ha democràcia si els polítics no tenen llibertat per a legislar en favor de la majoria, sinó al dictat de les entitats financeres. El marc legislatiu espanyol en aquest sentit és il·legal, com ha reconegut la UE, i açò només pot comportar un bloqueig dels jutjats i un augment de les protestes socials”, ha afegit.



Així mateix, ha lamentat que “excepte un gir d’última hora, la majoria absoluta del PP tombarà les nostres propostes (ILP). Per açò demanem responsabilitat social, perquè hi ha vides en joc i la cohesió social pot estar-ho també. No som delinqüents, només hem comprat una casa i ens hem quedat en l’atur”.





“Un habitatge és un bé de primera necessitat, podem prescindir d’un vehicle o d’una mica de roba, però no d’un sostre. Els nostres fills tenen els mateixos drets que els de González Pons o els de Gil Lázaro”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa