Diari La Veu del País Valencià
El conseller Marzà presenta #PrimaveraEducativa, ‘la gran festa de l’educació valenciana’
RedactaVeu / València

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha presentat la #PrimaveraEducativa, una trobada que se celebrarà el 13, 14 i 15 de maig al llit vell del riu Túria i que pretén fer visibles els projectes educatius innovadors que es duen a terme als centres del País Valencià.

A més, el conseller Vicent Marzà ha comentat que “vol ser també un reconeixement a tanta dedicació, estima i esforç de la comunitat educativa. És l’hora de fer visible la gran feina que cada dia portem endavant i posar en valor totes aquelles iniciatives i projectes que estan portant-se a terme per millorar l’atenció educativa en totes les etapes de la vida”.

Amb el lema “Un riu d’educació valenciana” els jardins del riu Túria s’ompliran d’exposicions amb els treballs dels alumnes, estands amb tallers, presentacions de pòsters sobre projectes i tot tipus d’experiències que milloren la qualitat de l’ensenyament al sistema educatiu valencià.

El secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, ha dit que “per a dur a terme aquest projecte es necessitarà la col·laboració de docents, alumnes i famílies. Per això hui mateix hem iniciat el calendari de sessions informatives per implicar els centres educatius sostinguts amb fons públics de totes les comarques valencianes”.

El secretari autonòmic d’Educació i Innovació, Miguel Soler, ha explicat que “el llit del riu es dividirà en tres espais: mostra, conta i juga. A l’àrea de Mostra, hi haurà un seguit de propostes com teatres, concerts o exposicions; a la de Conta, els professionals i els alumnes podran explicar les seues experiències i a la de Juga hi haurà tallers, jocs i curses.

A més d’aquest seguit d’activitats, també es realitzaran una sèrie de congressos i encontres sobre educació que serviran de formació per a docents i famílies, a més d’oferir la possibilitat d’intercanviar punts de vista sobre el sistema educatiu.

La #PrimaveraEducativa “vol generar les dinàmiques que propicien la progressiva renovació pedagògica i on els docents i famílies es troben en sintonia i puguen aprendre els uns dels altres, per tal de recuperar la il·lusió i la germanor”, indiquen des la conselleria, on apunten que “estan implicades en el projecte totes les direccions generals”, i a més es vol fer partícips a la resta d’administracions com són les diputacions, així com els ajuntaments i involucrar les universitats i els diferents col·lectius cívics que treballen per l’educació valenciana.

En aquest sentit, l’Ajuntament de València ja ha començat a treballar conjuntament amb la Conselleria d’Educació en la coordinació d’espais que acolliran aquest esdeveniment que “pretén ser la gran festa per l’educació valenciana”, ha dit el conseller Marzà.

Per la seua banda, la regidora d’Educació de l’Ajuntament de València, Maria Oliver, ha declarat que “la nostra col·laboració en aquest projecte serà total, ja que considerem que acollir els centres educatius de tot el nostre territori és molt satisfactori per a la ciutat de València i més si és per a treballar per la qualitat de l’educació dels valencians i les valencianes”.

La #PrimaveraEducativa compta amb un espai web dins del portal de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport que s’anirà actualitzant i completant durant els pròxims mesos: http://www.cece.gva.es/primaveraeducativa.htm

Comparteix

Icona de pantalla completa