Diari La Veu del País Valencià
València lliura a la RACV i Las Provincias la medalla d’or de la ciutat
RedactaVeu / EP / València

Durant la seua intervenció i amb les paraules dedicades a la RACV l’alcalde ha instat a “deixar de costat diferències i treballar conjuntament per la recuperació en l’ús del valencià, com una llengua pròpia d’aquesta ciutat”. “De res serviran disputes estèrils si el valencià acaba convertint-se en una mera peça de museu. Si de veres el nostre objectiu és contribuir a l’extensió i utilitat de la llengua, entre tots i totes haurem de pensar les fórmules per a fer-ho possible i treballar braç a braç perquè siga una realitat”, ha dit.

Aquestes distincions són les que l’Ajuntament de València atorga cada any a diferents personalitats i entitats per la seua trajectòria i contribució a la ciutat amb motiu del 9 d’Octubre, el lliurament de la qual s’ha posposat enguany fins a aquest dimarts.

En aquest exercici s’ha distingit amb la Medalla d’Or de la ciutat la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) coincidint amb el seu centenari; el diari Las Provincias, en el seu 150 aniversari; la Ciutat de l’Artista Faller i el Mercat Central. Així mateix, s’ha concedit el títol de Fill Predilecte de València a l’arquitecte Carles Dolç i el de Filla Predilecta, a la professora Alejandra Soler, de 102 anys i que ha assistit a l’acte de lliurament de distincions.

Els premiats han accedit a l’hemicicle del consistori, en el qual s’ha celebrat l’acte, amb la música de la Banda Municipal de València. El lliurament de les distincions ha conclòs amb la interpretació dels himnes regional i espanyol.

“Els guardons que hui lliurem des de l’Ajuntament de València són un reflex de la diversitat i pluralitat de la nostra societat i ha de ser un símbol de la necessitat de sumar en favor d’aquesta ciutat des de la concordança”, ha indicat el primer edil.

Al final del seu discurs i després d’haver repassat la trajectòria i les aportacions de cadascun dels guardonats a la capital valenciana, Joan Ribó ha assenyalat que es tracta de “perfils diferents per a una societat plural en la qual hem de deixar de costat les petites coses que ens separen per a observar els grans objectius que sempre ens han d’unir”. Ha precisat que dita tasca és “la voluntat per a fer de València una ciutat de convivència” en la qual es millore “cada dia la vida dels seus veïns i veïnes”.

Ribó ha assenyalat que amb aquestes distincions “els valencians i les valencianes, a través dels seus representants en el govern de la ciutat” compleixen “amb satisfacció la comesa de distingir i significar una entitat centenària, el periòdic degà de la ciutat, un barri que és l’essència de la singularitat” del poble valencià, “un mercat que és símbol del dinamisme” valencià, “un arquitecte que treballa pensant en el benestar de les persones i una dona que ha sigut testimoni excepcional dels avatars de l’últim segle i que mai ha deixat de lluitar”.

Ha agregat que les distincions d’aquest dimecres s’han concedit “des de la proximitat” o des de “la saludable distància de criteris.

D’altra banda, amb les paraules que ha dedicat a la Ciutat de l’Artista Faller, en el barri de Benicalap, l’alcalde ha ressaltat que l’Ajuntament “té ben clar que aquest barri ha de ser clau en la petició perquè les Falles siguen declarades per la Unesco Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Plaça de Bruges

Respecte al Mercat Central, el primer edil ha expressat el “ferm compromís de l’Ajuntament per a resoldre aspectes encara pendents com la urbanització de la Plaça de Bruges i l’entrada en funcionament de l’aparcament construït en el subsòl”. Ha indicat que aquest referent arquitectònic i comercial mereix “tot el nostre suport”.

Comparteix

Icona de pantalla completa