Diari La Veu del País Valencià
ACPV demana al PPCV que ‘no banalitze el nazisme’
RedactaVeu / València

Davant les “sorprenents” declaracions de la Sra. Bonig referides a Acció Cultural del País Valencià (ACPV), aquesta entitat, “donada la seua transcendència –en tant que és la presidenta del PP valencià i, per tant, la veu oficial del seu partit-, ha fet públic un comunicat en resposta, amb què ha volgut fer “algunes reflexions públiques”, i que són, textualment, les següents:

1.- A qualsevol país democràtic d’Europa unes declaracions que banalitzen el nazisme serien suficients per a desqualificar la persona que les hagués protagonitzat. No estaria de més que la Sra. Bonig i el PP entengueren el que qualsevol força política democràtica (incloses les democristianes, liberals i conservadores) entén a Europa: el nazisme és una excepcionalitat sense comparació possible, i simplement no és permissible utilitzar-lo com a arma en el debat polític.

2.- No entenem per què la presidenta del PP fa referència a la nostra entitat, mentre els grups parlamentaris de l’actual majoria a les Corts proposen derogar la llei anomenada de “senyes d’identitat”. És que el PP va impulsar la llei pensant bàsicament en Acció Cultural? Lamentablement, aquesta possibilitat seria plenament coherent amb l’obsessió dels successius governs del PP per discriminar políticament i ofegar econòmicament ACPV. Tant els molesta la nostra entitat? I tan poca capacitat democràtica tenen d’acceptar que la societat valenciana és diversa i plural, i que tots els valencians hem de tenir dret a expressar la nostra opinió lliurement?

3.- Ens preocupa que la presidenta d’un partit que es diu democràtic plantege com a possibilitat que un govern del seu partit puga subvencionar organitzacions nazis. Si és real la possibilitat, situaria el PP fora del consens democràtic i al costat del radicalisme més violent; si no és una possibilitat real i ha estat només un recurs retòric, faria evident que el PP no entén la gravetat de la banalització del nazisme, ni la importància de desmarcar-se de manera clara de la violència.

“Una declaració, més que desafortunada”

En el comunicat d’ACPV també s’apunta que “en el millor dels casos, ha estat una declaració –la de la presidenta del PP valencià- més que desafortunada” que, a més, “trenca amb els intents de presentar el PP com un partit centrat, i mostra una presidenta nerviosa, sense capacitat de parlar en positiu ni de fer propostes, i que és capaç de banalitzar el nazisme com a recurs polític, a més d’amenaçar directament una associació cultural sense ànim de lucre que mai, mai, no ha fet ni farà declaracions de tan baix nivell polític, democràtic i ètic”.

“Tan simple com demanar disculpes”

La nota en resposta a les declaracions d’Isabel Bonig conclou puntualitzant: “Un error sempre es pot corregir: és tan simple com demanar disculpes”. Si bé, afig: “Però també es pot no fer-ho, i confirmar per tant que no ha estat una eixida de to, sinó que és aquesta la imatge real del PP”.

En eixe cas, segons ACPV, “continuarà perdent electors, perquè els ciutadans no perdonen els polítics que perden l’ètica”.

Comparteix

Icona de pantalla completa