MÉS per Mallorca i Podem no aniran junts a les eleccions espanyoles

Les assemblees d'ambdós partits s'hi han mostrat en contra, si bé les bases de MÉS estaven disposades ha anat plegats al Senat


Racó Català.

L'Assemblea general de MÉS per Mallorca va reunir-se aquest dissabte a Porreres per decidir l'estratègia del partit de cara a les eleccions espanyoles del 20 de desembre. La majoria dels assistents s'ha mostrat favorable a concórrer als comicis del Congrés amb MÉS per Menorca i amb forces amigues d’Eivissa i Formentera, opció que ha guanyat amb un 95'6% dels vots. 

L'opció de fer-ho en coalició amb Podem ha estat desestimada "per la negativa de Podem a acceptar les condicions fixades per l’Executiva de MÉS", segons han informat fonts del partit. En canvi, les bases de MÉS sí que es van mostrar favorables a explorar una aliança amb el partit de Pablo Iglesias al Senat, idea que va arreplegar el 57'6% dels vots. 

Paral·lelament, Podem també ha preguntat aquest cap de setmana a les seves bases sobre possibles coalicions a les Illes. El resultat ha estat aclaparadorament contrari a la confluència amb MÉS: el 90% dels votants han dit no la unió de les dues forces al Congrés i el 89% tampoc vol la confluència al Senat.

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, ja s'ha centrat en un discurs autocentrat: "El dia 24 de maig vàrem fer història, i el proper dia 20 de desembre farem una passa més i tornarem a fer història, perquè som una opció política útil per a la ciutadania d’aquesta terra tal com estam demostrant cada dia des de les institucions i des del carrer".
 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat