Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València habilita 16,2 milions per a la subvenció de llibres de text
RedactaVeu / València

Segons ha explicat el diputat responsable d’Hisenda de la Diputació, Toni Gaspar, la modificació fa una “reserva de diners corresponents a partides pressupostàries o inversions que no anaven a poder ser executades per la corporació abans del 31 de desembre i els diners de les quals passarien, per llei, a formar part de romanents per a destinar-ho a altres coses”, amb la finalitat de dedicar-ho al programa Xarxa Llibres impulsat pel Consell “perquè és favorable i bo per a la gent, i per això hi hem de col·laborar”.

La corporació provincial abona amb aquest import la part que li correspon del programa autonòmic i també la que li toca pagar als ajuntaments en 2015, mesura que va anunciar el president Jorge Rodríguez el passat mes de setembre en detectar que “alguns municipis podien tindre problemes per a fer front a aquesta despesa”.

Jorge Rodríguez va subratllar aleshores que “la mesura permetrà als ajuntaments planificar la seua incorporació econòmica al programa per a l’any 2016, evitant així que aquells ajuntaments que puguen tindre alguna dificultat per a fer front al pagament dels llibres tinguen la liquiditat necessària”.

Oposició a l’aportació de la Diputació

El portaveu de Ciudadanos, José Enrique Aguar, va explicar que li “sabia greu no votar a favor” i que anaven a abstindre’s, perquè no sabia a on va a parar exactament la partida. Mari Carmen Contelles, portaveu del PP, va reclamar un informe tècnic favorable sobre la competència de la Diputació en aquest assumpte i va comentar que amb l’aprovació de la modificació pressupostària la Diputació està fent de finançadora de la Generalitat, una actitud que va qualificar de “servilista”.

El vicepresident Toni Gaspar va respondre sobre aquest tema que “el nou Govern no treballa per a la Diputació sinó per a la gent, i la gent no vol saber d’on vénen els diners per a solucionar els seus problemes, i el de l’ensenyament és un autèntic problema”. Va rebutjar també l’acusació que s’hagen retallat competències i va matisar en aquest sentit que “tan sols el projecte de l’anterior govern de crear una televisió provincial” i, a més, va assegurar a l’oposició que seguiran i mantindran les inversions en carreteres i s’executarà el programa de turisme social.

Gaspar va rebutjar que amb el finançament del pla d’ajudes per a llibres s’haja incorregut en un servilisme respecte del Consell, sinó que ha sigut una prova de la seua aposta per la “col·laboració institucional” però sempre des d’una decisió de govern pròpia, que en aquest cas està recolzada pels programes electorals.

Comparteix

Icona de pantalla completa