Diari La Veu del País Valencià
Demanen una investigació al Consell sobre els diners públics estafats de Terra Mítica
RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’EUPV en les Corts, Lluís Torró, afirma que la instrucció sobre el cas Terra Mítica ʺestà demostrant les greus irregularitats que es produïren en la construcció del parc temàtic”. Cal recordar que la Generalitat formava part de la societat, era accionista i impulsora del parc, “i òbviament aquesta trama corrupta li ha perjudicat.” Per això, “considerem necessari que faça la seua pròpia investigació d’aquest tema i, exercisca totes les accions oportunes per recuperar com a mínim part dels diners que ha estat quedant-se la trama de corrupcióʺ, reclama Torró.

Esquerra Unida ha exigit també el cessament immediat d’un dels imputats en aquest cas, Miguel Navarro, qui manté un contracte d’assistència tècnica com a coordinador de les obres de CACSA.

Torró explica que les irregularitats en el parc temàtic que ara investiga la Justícia, ʺdemostren que la construcció de Terra Mítica era simplement una operació per l’enriquiment il·lícit d’empreses que, a més, estaven pròximes al PP i als cercles de Zaplana, i no per al foment turístic de Benidorm, que es posà com a excusaʺ, subratlla.

Per a Esquerra Unida, la Generalitat ʺno pot quedar-se de braços creuats davant aquest assumpte, que s’arrossega des de fa ja molt de temps. Cal una investigació que esbrine quants diners públics s’emportà aquesta trama, perquè d’altra manera s’estarà alimentat de nou la idea de la connivència, quan no de la complicitat directa de l’administració en tota aquesta trama de corrupcióʺ, apunta Torró.

El diputat, a més, afegeix que a banda del procés judicial que segueix la seua cursa, cal una depuració total de les responsabilitats polítiques. ʺÉs impensable que Miguel Navarro, imputat en aquest cas, continue mantenint un contracte amb una empresa pública com és CACSA. Exigim el seu cessament fulminantʺ, demana Torró.

Comparteix

Icona de pantalla completa