Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València i CulturArts cogestionen un Teatre Principal públic i en valencià
RedactaVeu / València

Tal com van anunciar des de l’administració, la cogestió del Teatre Principal de València s’ha fet efectiva. Després de molts anys en què la Diputació cedia el teatre i la Conselleria de Cultura programava, la diputada de teatres de la Diputació de València ha indicat que “la Diputació i CulturArts programaran conjuntament per primera vegada perquè abans es cedia l’espai però no es programava”.

Rosa Pérez Garijo s’ha reunit amb el director de CulturArts, José Luis Moreno, per a començar a dissenyar i concretar la programació escènica del primer trimestre de 2016 del Teatre Principal fent efectiva la cogestió. La diputada de Teatres destaca que la Diputació passa a tindre un paper “més actiu en la programació del Teatre Principal, no solament en el nou conveni amb Culturarts per a la cogestió de la sala, sinó amb fets”, i un dels primers gestos que distingeixen aquesta col·laboració institucional ha estat la participació de la diputada en la presentació de la programació escènica de Culturarts per a aquesta pròxima temporada, en la qual destaquen produccions com La gata sobre la teulada de zinc calenta, amb Sergio Caballero com a director i Juli Disla responsable de l’adaptació, i L’hostalera, amb Vicente Genovés al capdavant.

Pérez ha recordat que la cogestió es completarà amb trobades i contactes amb la professió escènica perquè “és dels professionals dels qui hem d’aprendre. Ells són els que saben”. És per això que dijous la responsable de Teatres de la Diputació es reunirà amb representants del Sindicat d’Actors i Actrius professionals valencians.

Tal com ha avançat la responsable de Teatres, “la pròxima programació aposta pel foment del teatre en valencià, la nostra llengua, la nostra cultura, perquè és un deure per als teatres públics”.

Comparteix

Icona de pantalla completa