Diari La Veu del País Valencià
FAPA-València denuncia l’eliminació de més de 800 llocs de treball en l’escola pública
RedactaVeu / València

FAPA-València ha vingut denunciant-ho des que l’esborrany va ser presentat en la Mesa de pares. Ara, eixa pretensió de la Conselleria d’Educació de modificar per al pròxim curs les plantilles dels col·legis de Primària i eliminar unitats, ha sigut publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, justament en període de vacances escolars.

En concret, la Conselleria d’Educació elimina un total de 93 unitats a les comarques del Túria-Xúquer i centrals i la retallada de professorat afecta un total de 870 docents.

En concret les xifres ‘més alarmants’, destaca FAPA-València, són en l’Educació Infantil on es perden 80 places, 348 tutors en Educació Primària, 258 professors de francés i 151 professionals de pedagogia terapèutica, aquests últims atenen les necessitats educatives especials. La resta correspon a especialistes en música, educació física, anglés, compensatòria i audició i llenguatge.

El president de FAPA-València, Josep Ricard Revert, ha considerat que l’atenció a les necessitats educatives especials dels alumnes es veu d’aquesta manera “greument minvada”. “Més problemes en l’ensenyament públic pel fet que l’alumnat amb necessitats educatives especials està escolaritzat majoritàriament en l’escola pública i, per tant, és ací on es necessita incrementar els recursos per a atendre’ls adequadament”, explica.

La federació de pares també destaca la importància de la figura dels tutors en aquesta etapa educativa i el perjudici que l’eliminació de places de tutors causarà. “La Conselleria sols pensa en criteris econòmics, no pensa en el perjudici que causa a les comunitats educatives amb les noves retallades de professorat”, subratlla el president de FAPA-València.

Els pares i mares de l’escola pública consideren que amb aquesta mesura es continua amb el procés de desmantellament de l’escola pública i és “l’única que garanteix la igualtat d’oportunitats a tot l’alumnat”, conclou Revert.

Comparteix

Icona de pantalla completa