Diari La Veu del País Valencià
Camps, ‘el senyor X del cas Gürtel’
Europa Press / València

Tots dos diputats han realitzat aquestes declaracions en el parlament valencià arran de l’escrit de Correa, publicat per eldiario.es, en el qual assenyala que va ser Camps qui va donar l’ordre de fraccionament de factures que va cobrar Orange Market per l’organització de l’Open de Tennis a València i sobre la sonorització i instal·lació de pantalles per a la visita del Papa a València en 2006. “Qui va donar les instruccions perquè fóra adjudicat a través de Canal Nou va ser Francisco Camps” segons li “va comentar” Álvaro Pérez ‘el Bigotes’.

Fonts del PPCV, per la seua banda, han apuntat que aquesta declaració s’emmarca dins de l’estratègia de defensa de Correa.

El socialista Mata ha lamentat que “el treball parlamentari es fa amb un ull ací i un altre en els tribunals” i ha agregat que, tal com reflecteix la declaració de Correa, “no va ser qualsevol persona qui va prendre les decisions”, sinó “la cúpula del PP i del govern valencià” per a aconseguir uns fons a través d’”una trama articulada per a beneficiar determinats contractistes de l’Administració que els feien les campanyes electorals amb una despesa molt superior a la de tots els altres”.

Després de recordar “l’amistat de Camps amb ‘el Bigotes’, atès que l’última trucada que fem en Nochebuena li la fem als nostres millors amics”, ha censurat que l’expresident “va mentir els valencians” quan va negar conèixer-lo, encara que ha agregat que per açò “a Camps l’han enviat els valencians a un racó de la història i els tribunals tenen molt per decidir encara”.

“La cúspide de la piràmide”

Per a Ferri, Camps era “la cúspide de la piràmide del cas Gürtel i d’altres casos que han afectat el PP valencià i el Govern valencià en els últims anys” i estava “implicat del cap als peus”, al mateix temps que ha criticat que mentre la situació econòmica empitjorava per al PP “l’única preocupació era ocupar-se del seu 3 per cent”.

“Esperem que ara sí, finalment, Camps siga jutjat per allò que s’ha repetit contínuament en el nostre territori que és la corrupció sistemàtica, el saqueig de les arques públiques perquè el PP s’enriquira i poguera presentar-se dopat a les eleccions i continuar mantenint el poder per a continuar saquejant”, ha agregat.

Al seu entendre, Correa “deixa clar com estava organitzada la trama” i que l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa “era un dels ‘conseguidores’ d’aquesta trama, no estava en el govern, però sí era el testaferro del senyor Camps segons les declaracions” mentre l’expresident “es dedicava a governar i a dirigir des de la seua posició cap a on anaven les adjudicacions que després revertien en el 3% del PP”. A més, ha censurat que també es van aprofitar de Canal 9 “per a beneficiar el PP”.

“No pot seguir en el CJC”

El síndic de Podem, Antonio Montiel, ha assenyalat que al marge de l’estratègia de la defensa de Correa, aquest té “poc a perdre”, per la qual cosa les seues afirmacions li semblen “creïbles” i considera que “estem assistint a un moment d’absoluta nuesa del que ha sigut la corrupció en la nostra comunitat”.

Ha lamentat que ningú ha demanat disculpes o ha assumit la seua responsabilitat mentre el PP “segueix negant la major” i hauria de “fer-s’ho mirar” perquè la secretària general del PPCV, Isabel Bonig, va formar part del Consell de Camps i “no pot seguir donant lliçons de valenciania i de dignitat”. “Alberto Fabra va saber posar distància, Bonig tindria algunes explicacions a donar”, ha sentenciat.

Per a Montiel, Camps “no pot seguir en el Consell Jurídic Consultiu (CJC)” i hauria de, “per dignitat i respecte als ciutadans, abandonar la vida política i el CJC”.

“El forat del vàter de la corrupció”

La portaveu de Ciudadanos, Carolina Punset, ha incidit que “el 3 per cent ja comença a ser una xifra màgica” en l’Estat espanyol, també en el País Valencià, i ha assegurat que ara s’estan pagant les conseqüències del “pes de la corrupció” perquè “se’ns han escapat els diners pel forat del vàter de la corrupció”.

Al seu parer, Camps és “un de molts que hi havia en una trama de corrupció de nord a sud”, amb un “sistema podrit de principi a fi” del qual també formaven part, per exemple, el “comptabitllets”, en referència a l’expresident de la Diputació, Alfonso Rus, o el constructor Enrique Ortiz.

Comparteix

Icona de pantalla completa