Diari La Veu del País Valencià
Alginet acull la 12a Nit d’Escola Valenciana amb el lema ‘De la nit al dia’
RedactaVeu / València

Enguany, la Federació d’Associacions per la Llengua celebra el 21 de novembre a Alginet la XIIIa edició de la Nit d’Escola Valenciana sota el títol “de la Nit al dia”.

L’entitat atorgarà tres guardons de diferent naturalesa per reconèixer el treball de personalitats i associacions que dia rere dia “contribueixen a la millora de la salut de la llengua” i “fomenten l’ús social del valencià” en tots els àmbits.

Així, Escola Valenciana premia amb els guardons ‘Intentant la llibertat’, dissenyats per l’escultor Andreu Alfaro, la Trajectòria Individual, un reconeixement a persones que treballen pel valencià en l’àmbit educatiu; l’Ús Social del Valencià, el guardó dedicat a col·lectius que basteixen la conservació i difusió de la nostra llengua, i el Guardó Extraordinari, que s’atorga a institucions o personalitats valencianes amb un estret vincle amb la nostra cultura.

Des d’Escola Valenciana, el seu president, Vicent Moreno, ha fet una crida a la participació en aquest acte que “posa en valor les xicotetes grans accions cíviques i socials que es desenvolupen al país i que suposen una clara contribució a l’enriquiment de la nostra llengua i a la nostra identitat com a poble.”

Presentació de la imatge de les 19 Trobades

A més, la XIIIa Nit d’Escola Valenciana és el marc en el qual es revela la imatge de les 19 Trobades d’Escoles en Valencià que es desenvolupen al llarg i ample del país i el lema que les agermana.

La vetllada serà amenitzada pel presentador i humorista valencià Eugeni Alemany, que serà l’encarregat de conduir l’acte, i pel músic Dani Miquel acompanyat pels Ma·Me·Mi·Mo·Músics.

Comparteix

Icona de pantalla completa