El japonès-alcoià, Hiroshi Fujii serà el director de l’Himne de festes d'Alcoi

Hiroshi Fujii serà el primer dolçainer que dirigirà l’Himne de festes de Moros i Cristians d’Alcoi
24 octubre 2015 01:00h
RedactaVeu / Alcoi.

Ja se sap qui serà el director de l’Himne de festes de Moros i Cristians d’Alcoi. Enguany, qui es posarà al capdavant de la gran banda serà el veí d’Alcoi Hiroshi Fujii, guitarrista i dolçainer. Allò que cal destacar d’aquest nomenament és que Fujii és el primer dolçainer, músic de la música tradicional, a qui se li ofereix aquest acte que gosa a Alcoi d’important tradició i seguiment.

Hirosi Fujii, com el seu nom fa pensar, és d’origen oriental, natural del Japó, però va arribar a Alcoi fa vint-i-tres anys, concretament el 1993, com tants altres japonesos per continuar la seua formació en guitarra de la mà del mestre José Luís González. Fujii, a diferència d’altres, es va quedar a la ciutat, fins que fa poc va tornar al seu Kobe natal per rebre un tractament mèdic. És per això que el seu nomenament el van fer per videoconferència, on l’alcalde d’Alcoi Toni Francès li va transmetre la proposició de part del consistori, com es pot veure en el vídeo que acompanya la notícia.

A l’Alcoià va conèixer la dolçaina, instrument amb el qual anà perfeccionant els seus estudis fins que l’any 2000 va accedir com a alumne al conservatori José Iturbi de València, allí va aprendre de mans del professor de dolçaina, Xavier Richart.

Durant aquests anys ha estat mestre al grup de dolçainers i tabaleters Barxell, duent la música tradicional per tot el nostre territori i especialment la dels Moros i Cristians. A més, ha participat en diferents programes de televisió com ‘Destino Espanya’ o ‘El Secreto de Puente Viejo’, a tots ells tocant la dolçaina.Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next