Diari La Veu del País Valencià
Ribó demana als bancs un llistat de cases buides per a oferir lloguers socials
RedactaVeu / València

Tal com assenyala l’alcalde en el text remés als bancs, l’Equip de Govern Municipal treballa pel reconeixement subjectiu del dret a la vivenda, i per a això, “l’Ajuntament ha assumit el compromís de desenvolupar polítiques que garantisquen aquest dret”.

No obstant això, en aquesta tasca la col·laboració de les entitats bancàries és fonamental, per la qual cosa des de l’Ajuntament s’obri un procés de diàleg, que busca la implicació de les entitats en l’entorn social en el qual treballen cada dia.

Així mateix, amb vista a l’elaboració d’un Pla Estratègic de l’Habitatge, l’alcalde demana als bancs tota la informació respecte al nombre d’habitatges buits de què disposen, amb l’objectiu d’actualitzar les dades referides a la ciutat, i així poder quantificar, davant la demanda social de vivenda, quina ha de ser l’oferta per a cobrir les necessitats de la població. En aquest sentit, en la carta es demana informació sobre les característiques dels habitatges buits, propietat de cada banc, així com quants d’aquestos estaria disposada a cedir cada entitat per a lloguers socials.

Precisament aquest mateix matí, l’alcalde Joan Ribó ha rebut en l’Ajuntament el director territorial de Bankia, Miguel Capdevila, en una trobada en la qual han pres part també la regidora de Vivenda, Maria Oliver, i la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano.

Durant la reunió, Capdevila ha subratllat el compromís de la seua entitat de no realitzar desnonaments hipotecaris, i ha manifestat la seua voluntat d’estudiar la fórmula per fer arribar a l’Ajuntament la informació precisa sobre els seus habitatges, de manera que puguen ser utilitzats per a cobrir les necessitats que es plantegen, sempre de manera coordinada entre la demanda que té l’Ajuntament i l’oferta que puga realitzar l’entitat.

Durant la reunió, l’alcalde ha fet especial insistència en la postura de l’Ajuntament i del nou Equip de Govern perquè ni ciutadans ni famílies siguen desallotjats de les cases en què habiten “com a conseqüència de l’execució de desnonaments hipotecaris ni per cap altre motiu”.

Comparteix

Icona de pantalla completa