Educació augmenta la plantilla d’FP en 130 professors i amplia l’oferta amb 18 títols nous

Els nous cicles “són titulacions que estan dissenyades adaptant-se als últims requeriments del mercat laboral”
22 octubre 2015 01:00h
Europa press / València.

La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha publicat aquest dijous una resolució per la qual incrementa la plantilla en 130 professors d’FP per a ampliar els desdoblaments en 35 mòduls de cicles formatius.

En total, amb l'ampliació autoritzada per al curs 2015-2016, el nombre de mòduls desdoblegats a partir d'aquest curs serà de 308, corresponents a 22 famílies professionals. D’aquesta manera l’ampliació afecta 35 mòduls de cicles formatius pertanyents a les famílies professionals d'Electricitat i Electrònica, Hostaleria i Turisme, Imatge Personal, Química, Sanitat, Serveis Socioculturals i a la Comunitat i Transport i Manteniment de Vehicles.

La decisió de la Conselleria d'Educació d'augmentar els desdoblaments atén a les característiques dels mòduls, a la seua perillositat i a criteris pedagògics i organitzatius, així com per a donar resposta a les "peticions plantejades pels sindicats educatius representats en les diferents meses de participació".

Increment de titulacions

D'altra banda, la Conselleria d'Educació ha ampliat aquest curs l'oferta formativa d’FP implantant un total de 18 nous títols LOE, dels quals 14 substitueixen títols LOGSE, i els han actualitzat amb les noves necessitats d'aquests perfils professionals, i altres 4 són títols de nova implantació, és a dir, que no existien amb anterioritat.

Aquests 14 títols nous s'han implantat en 64 centres públics valencians, i tenen tots una durada de 2.000 hores, mentre que 13 dels títols LOGSE als quals substitueixen, tenien una durada inferior, d'entre 1.300 i 1.700 hores. “Això suposa una millora de la qualitat de l’FP, ja que són titulacions que estan dissenyades adaptant-se als últims requeriments del mercat laboral”, expliquen des de la Conselleria.

Aquests quatre cicles de nova implantació incorporats a l'oferta del curs 2015-2016 són Conducció de Vehicles de Transport per Carretera, Electromecànica de Maquinària, Caracterització i Maquillatge Professionals i Màrqueting i Publicitat.


 
next