Diari La Veu del País Valencià
Acicom fa una crida a la implicació del PV en el Festival Cinema Ciutadà Compromés 2015
L.P. / València

ACICOM, Associació Ciutadania i Comunicació ha fet públic un comunicat de premsa en què es congratula del fet que ha aconseguit “la implicació de determinades entitats que tenen alguna sala de projecció”, on tindrà lloc el Festival, entre les quals ja han confirmat les següents: CCC Octubre, Ca Revolta, Teatre El Micalet, Centre Cívic i Cultural 3 Forques, Intersindical Valenciana , CCOO Cinema Social, CAVE-COVA i Col·legi Major Rector Peset

Les accions de la proposta van encaminades a la creació d’un Festival de produccions audiovisuals valencianes, “que tenen en comú haver estat possibles gràcies al suport i el compromís de la ciutadania”, amb l’objectiu d’iniciar una “xarxa estable de difusió” del cinema social i compromés amb la nostra societat.

Vine al cinema i participa

En la nota, ACICOM recorda que un dels seus objectius nuclears des de la seua fundació és la “millora de la dieta mediàtica” dels valencians i de les valencianes i, en aquest sentit, vol potenciar els projectes audiovisuals nascuts al si de la ciutadania i que aconsegueixen el seu suport.

L’entitat recorda que és “ben sabut” el fet que l’audiovisual valencià, en general, i el cinema social especialment, “troba molts entrebancs a l’hora tant de la producció i realització com de la seua distribució. Es tracta d’un mercat reduït i sense vies desenvolupades per aplegar al gran públic. “En conseqüència –continua ACICOM-, també la ciutadania té molt poques opcions de visionar i gaudir obres d’interès fetes” al País Valencià.

Una repte “difícil i complex”

ACICOM considera que aquest és un “repte difícil i de gran complexitat” perquè s’han de omplir mancances cròniques: cal obrir noves finestres i espais de distribució per a les produccions valencianes pràcticament desconegudes del gran públic; s’han de crear unes vies de difusió que generen sinergies positives i renovadores; es fa necessari donar a conèixer el treball dels nostres creadors i creadores al temps que es treballa en la promoció i valoració de la cultura audiovisual i és necessari enfrontar la conquesta de nous públics per a l’audiovisual valencià.

Tanmateix, subratlla que encara que es tracte d’un repte difícil i complex, això no vol dir que siga inviable. “Estem convençuts de que paga la pena intentar-ho perquè sabem que el Cinema Social és un cinema de compromís. Compromís amb l’entorn, proper o llunyà, i amb el temps, històric o contemporani. Compromís amb els valors socials i amb la seua transmissió. Compromís amb la societat i la política. Amb l’art i la ciència”, argumenta.

ACICOM fa una crida a superar l’absència de recolzament institucional a aquest projecte, “i que només pot comptar amb la capacitat artística, professional i empresarial d’un col·lectiu arrelat a la seua societat que necessita el suport de la ciutadania per endinsar-se en els temes que preocupen a la societat valenciana”.

ACICOM és una de les entitats impulsores de la Xarxa d’Entitats del País Valencià, conformada per més de 60 organitzacions cíviques i socials, que han vist interessant el projecte i que “somnia” amb la viabilitat d’una futura xarxa o circuit d’exhibició alternatiu al comercial, dels productes audiovisuals valencians realitzats gràcies al micromecenatge aportat per la ciutadania del País Valencià, i així aconseguir “enriquir la nostra dieta mediàtica amb produccions audiovisuals de mirada crítica i compromesa per la millora del nostre entorn”.

Més informació i bases de participació en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa