Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana que els senadors donen explicacions sobre la seua gestió
Europa Press / València

“El Senat ha de deixar de ser el cementeri d’elefants o la jubilació daurada dels polítics retirats. No és aquesta la intenció amb la qual la Constitució espanyola va crear la Càmera, sinó com un òrgan de vertadera representació territorial”, ha manifestat Àlvaro.

Per la seua banda, Jordi Juan ha afirmat que, “en Compromís no hem votat una designació de Senadors a l’ús, sinó que volem saber de les tasques i compromís d’aqueixes persones amb la nostra autonomia i el treball desenvolupat fins el moment”. “El tancament de l’actual legislatura és clau per a fer balanç”, ha asseverat.

Explicar sobre el seu treball

Així, de portar-se endavant les compareixences sol·licitades a la Mesa de les Corts, tant Barberá, com Fabra, Lerma, Mulet, Cresol i Lima hauran de tornar al parlament autonòmic, des d’on van ser designats per a explicar el treball realitzat en nom de l’autonomia per la qual han sigut nomenats i allí justificar amb dades les tasques realitzades en el Senat fins el moment.

“Som conscients que és la primera vegada que uns diputats demanen aquest tipus de convocatòria, però creiem que en pro de la transparència i exemplaritat que es demana a les institucions públiques, no hi haurà cap problema a comptar amb l’assistència dels senadors”, matisen els diputats de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa