Montiel assumeix la impossibilitat del grup propi i Morera urgeix a fer una agrupació d'electors

24 octubre 2015 01:00h
 
Antonio Montiel i Enric Morera han confirmat, en un acte de Valencians pel Canvi, les dificultats enormes que encara separen Podem i Compromís per tal de bastir una coalició al Congrés dels Diputats. Montiel ha criticat amb duresa el reglament del Congrés i ha dit que "no hi ha temps per fer una candidatura nítidament valenciana", mentre Morera ha parlat d'un acord més ample, que al Senat fins i tot incloga el PSOE.
 
La trobada anual de cada tardor de la plataforma civil Valencians pel Canvi ha estat marcada enguany no sols pel canvi en sí, materialitzat 16 anys després del seu naixement, sinó sobretot, per la possibilitat de conformar un grup valencià al Congrés després de les eleccions espanyoles del 20 de desembre. Calen 5 diputats i el 15% dels vots a cadascuna de les tres circumscripcions.

En aquest sentit, Antonio Montiel, secretari general de Podem al País Valencià, ha criticat amb duresa el reglament de la cambra baixa espanyola, que ha qualificat de "trampós", el mateix adjectiu que ha fet servir a l'hora de referir-se a la llei electoral, "per la qual, 100 diputats se'ls reparteixen les dues forces majoritàries a circumscripcions com Salamanca o Soria, amb zones rurals bastant despoblades". Per aquesta raó, Montiel ha destacat la necessitat de bastir la coalició electoral amb Compromís, tot i que, com ha admès, "la llei electoral és perversa i està pensada d'esquena de la perifèria, com ja ha patit en alguna ocasió el PSC". En aquest sentit, el líder valencià de Podem ha assegurat que treballarà...... Continuar llegint en El Temps.

 
next