Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV aconsegueix personar-se en la causa penal oberta contra exdirectius de RTVV
RedactaVeu / València

El 10 de juliol, la Fiscalia Provincial de València, en considerar que els fets denunciats resultaven coincidents amb els del procediment obert al Jutjat d’Instrucció nº 6 de Paterna, li la va remetre per a la seua acumulació a les diligències prèvies 422/14.

El 18 de juliol, CCOO PV va presentar escrit sol·licitant la personació en qualitat d’acusació particular. Al setembre de 2014, es va notificar al sindicat que es rebutjava la seua petició per considerar que l’organització no resultava directament perjudicada pels fets denunciats. “Sorprenentment se’ns indicava en aquesta mateixa providència que per a la nostra personació com a acusació popular havíem d’interposar querella, tot i que la Fiscalia no ho entenia necessari”, afegeixen.

Després de desestimar-se el recurs de reforma, CCOO PV va interposar querella el 22 d’octubre de 2014 sense que, àdhuc presentant diversos escrits reclamant impuls processal davant el Jutjat, es realitzara tràmit algun fins la Providència, notificada el 10 de juny de 2015, que donava trasllat a la Fiscalia perquè informara sobre l’admissió de la mateixa i l’acumulació a les DP 422/14.

Després de més d’un any, al setembre de 2015, es té al sindicat com a part en el procediment, si bé en qualitat d’acusació popular. Açò ha permès accedir a tot l’expedient i detectar que, no solament la defensa dels acusats es va oposar a la personació de CCOO PV, sinó que també ho va fer la pròpia acusació, havent-se oposat igualment a la personació d’extreballadors de RTVV.

D’altra banda, en el judici obert, per abusos i assetjament sexual, contra l’exsecretari general de RTVV, Vicente Sanz, CCOO PV demana 21 anys de presó com a acusació popular. En el judici, que començarà el pròxim dia 27 d’octubre, Sanz serà jutjat per presumptes delictes d’assetjament sexual en el treball denunciats per tres extreballadores de RTVV.

La central sindical considera que l’antic alt càrrec de RTVV va abusar de la seua autoritat i del poder que exercia en l’empresa respecte a les treballadores denunciants, però a més vol ressaltar que la inhibició, la falta de responsabilitat i la ineficàcia del director general, José López Jaraba, i de la directora de TVV, Lola Johnson, van poder facilitar la destrucció de proves per part de l’acusat Vicente Sanz.

Comparteix

Icona de pantalla completa