Compromís demana estudi sobre les conseqüències del frau Volkswagen al PV

La diputada Teresa Garcia presenta una iniciativa parlamentària perquè es prenguen mesures i s’exigisquen responsabilitats
26 octubre 2015 01:00h
Teresa Garcia
RedactaVeu / València

Segons ha explicat Teresa Garcia, “estem davant un atemptat contra la salut pública, i cal prendre les mesures necessàries i exigir les responsabilitats a qui pertoque. No sabem quin pot ser el grau d’afectació al nostre territori i és necessari tindre unes dades que recopile i analitze el Govern central, assenyalant els responsables i donant una solució”.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) xifra en uns set milions les persones que varen morir el 2012 com a conseqüència de l’exposició a la contaminació atmosfèrica. A l’Estat espanyol hi ha 27.000 morts prematures a causa de la contaminació de l’aire, segons l’Agència Europea de Medi Ambient.

“A més a més, els vehicles són responsables del 60% de les emissions d’òxid de nitrogen i del 80% de monòxid de carboni, entre d’altres partícules, convertint-se en una de les principals causes ambientals externes de càncer i d’altres malalties respiratòries i cardiovasculars. Sense oblidar que aquestes emissions tòxiques també contribueixen al canvi climàtic”, ha afegit la diputada de Compromís.
 

Segons Garcia, els vehicles trucats de Volkswagen portaven instal·lat un programa als seus cotxes per fer que el nivell d’emissions quedara dins dels límits legals mentre en realitat contaminaven entre 10 i 40 vegades més d’allò permés. “Per això davant aquesta acció cal una reacció. I això és el que demanem des de Compromís al Govern central amb una Proposició No de Llei (PNL), saber les conseqüències al País Valencià, exigint responsabilitats i mesures de solució. La ciutadania vol i necessita respostes. I l’obligació de qui governa és donar-li-les”, ha conclòs.


 
next