Compromís inicia contactes per a articular la gran plataforma valenciana

Enric Morera manifesta que “cada vegada són més” els 'inputs positius' per a la ‘plataforma valenciana electoral’ per al Congrés de cara a les eleccions estatals
26 octubre 2015 01:00h
RedactaVeu / EP / València

Morera ha insistit que cada vegada són més els “'inputs' positius” per a cooperar en aquesta idea que, al seu entendre, és “necessària per a visualitzar” la presència del País Valencià en el Congrés dels Diputats. "Si no, els partits centralistes continuaran empobrint-nos en matèria de finançament i en inversió pública territorialitzada", ha insistit.

Segons ha explicat Morera als mitjans de comunicació, en ser preguntat per les negociacions per a crear una candidatura per a les pròximes eleccions espanyoles, la proposta del Bloc de fer un espai “valencià de progrés, taronja sense exclusions, integrador i inclusiu” s'ha anat “concretant i avançant” aquest dilluns per a donar com a resultat “una força política valenciana” si són capaços de concretar els aspectes tècnics, d'imatge i de contingut.

Contactes “molt interessants i positius”

“Els valencians també volem contribuir a tirar unes polítiques que han provocat una involució democràtica i un empobriment de la ciutadania, que han servie els bancs i no les persones i, per tant, nosaltres des de la nostra valencianitat volem contribuir a configurar eixa candidatura”, ha assenyalat Morera.

Referent a açò, ha detallat que els contactes d'aquest dilluns han sigut “molt interessants i molt positius” i s'ha avançat en la concreció de reunions i de contactes per a anar articulant els aspectes tècnics d'aquesta plataforma.

“Si hi ha voluntat política, els aspectes tècnics són subsidiaris”, ha manifestat Morera, qui ha defensat que aquesta opció política i electoral ha de tenir com a resultat “la visualització del País Valencià en un grup parlamentari propi en el Congrés perquè durant la primera transició espanyola els valencians no van tocar bola i no van estar presents”. Així, ha retret que no es va comptar amb el PV i el “varen marginar", per la qual cosa ha advocat per ser “protagonistes d'eixa segona transició, d'eixe debat territorial i de la reforma de la Constitució i de les polítiques”.

“Nosaltres hem dit que tenim la voluntat decidida d'arribar a eixa gran plataforma i eixe espai valencià de progrés, i si la voluntat política és de tots aquells que estan cridats a participar, els aspectes tècnics es tindran en compte però no condicionaran la decisió política que s'ha de prendre”, ha resolt.


next