Diari La Veu del País Valencià
Dependència i habitatge social seran les partides que més creixeran el 2016
ACN València

La reivindicació d’un millor finançament per al País Valencià també ha estat present en la intervenció del conseller, que ha dit que un nou sistema “ha de proporcionar a aquesta comunitat els recursos equiparables als de la resta de regions” i ” compensar els valencians per la discriminació patida en el passat, condonant el deute històric que acumula la nostra hisenda des de l’entrada en vigor de l’estat autonòmic”.

En aquest sentit, ha assegurat que el Consell no deixarà de reivindicar un finançament just, “perquè sense autonomia financera no hi ha autonomia política”, i ha defensat un canvi de model productiu al País Valencià i també a l’Estat espanyol.

Al respecte ha dit que el nou govern treballa per impulsar aquest nou model, apostant per la investigació, la innovació i les tecnologies. El conseller ha remarcat la importància d’apostar per la creació d’una important xarxa de centres tecnològics, que treballaran conjuntament amb l’Agència Valenciana de la Innovació, les universitats i la resta del sistema de recerca i desenvolupament.

“Tota política de desenvolupament ha de venir acompanyada d’instruments financers que permeten les empreses fer realitat els seus projectes d’inversió. L’economia valenciana necessita més préstecs participatius, més deute subordinat i més finançament adaptat a les necessitats de les empreses que innoven”, ha dit el conseller.

Així, ha incidit en la necessitat de desenvolupar un banc de foment empresarial de titularitat pública, que adopte les millors pràctiques de gestió privada però siga capaç d’arribar allà on aquesta no arriba, o bé perquè el risc és alt o perquè els marges són massa reduïts.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, durant la conferència. Foto: GVA

“El nou IVF sanejarà l’herència rebuda, canalitzant els recursos actuals cap al sector privat i cooperant amb les autoritats europees perquè els recursos disponibles al Banc Europeu d’Inversions arriben a les nostres empreses, per fomentar així la innovació, el creixement i la internacionalització “, ha afirmat Soler.

Comparteix

Icona de pantalla completa