Diari La Veu del País Valencià
Guadassuar recorda Estellés

Raül Ibiza / Guadassuar.

El poble de Guadassuar celebrà el passat divendres amb molt d’entusiasme la I Festa Estellés dins de les celebracions del 9 d’octubre. Una fita històrica a nivell local que ha servit per a homenatjar el poeta Vicent Andrés Estellés.

Sobre les 21:30 aproximadament Cristóbal, un xiquet de 8 anys, inicià el recital poètic amb “Treballe amb molt d’amor un idioma” mentre que l’alcalde, Voro Montañana recità unes estrofes d’ “Assumiràs la veu d’un poble” per a concloure’l. Entre ambdues lectures, s’escoltaren els versos que parlen de l’amor, la mort, la llengua, la terra i els records a Isabel.

El regidor de Cultura i Festes, Ferran Barberà, satisfet per la participació i pel resultat final afirmà que “és un gust veure molta gent jove en el sopar” i després afegí que “volem seguir amb aquesta nova línia de fer política cultural, més arrelada a la nostra llengua i la nostra terra”.

El concert posterior al sopar de germanor a càrrec del grup ‘Sis veus per al poeta’ fou senzillament meravellós. El públic gaudí de la polifonia coral, les lletres, la música, els instruments de corda, les percussions i el ball. Les sis dones interpretaren una dotzena de cançons (fandangos, jotes, cant d’estil, malaguenyes…) entre les quals cal destacar el bolero de Guadassuar.

Voro Montañana manifestà posteriorment que encara que són moments complicats a causa de la dificultat econòmica en què es troba l’Ajuntament “hi ha d’altres formes de fer política”. També agraí a les empreses col·laboradores Coopelec, Frimorife i Agucos (Associació de comerços de Guadassuar) el seu suport econòmic per a la realització de la Festa.

Pel que fa a la vetlada, Montañana descriví l’acte i el concert com un espectacle que arriba al cor. “S’ha creat -digué­­- un ambient únic. Les modulacions de veus han estat magnífiques i, a més, cantar en valencià emprant la música tradicional valenciana és preciós.” En aquest sentit, assenyalà que el grup musical ha fet un digne homenatge al poeta dels valencians del segle XX i del XXI.

Sens dubte, el canvi iniciat en les passades eleccions municipals ja es pot palpar. La I Festa Estellés s’ha realitzat amb èxit i la població ha demostrat que es pot apostar per la cultura valenciana. Esperem i desitgem que aquest acte tinga continuïtat perquè com una consigna, circula de mà en mà, per tot el poble, una rosa de paper.

Comparteix

Icona de pantalla completa