Diari La Veu del País Valencià
Jornada sobre Carles Salvador a l’Octubre CCC aquest dimecres

RedactaVeu / València.

Aquest dimecres 28 d’octubre tindrà lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC), la seu central d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV) a València, una jornada sobre Carles Salvador organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL).

Segons els organitzadors, el canvi social i polític que han significat les eleccions municipals i autonòmiques “s’ha traduït en la generalització del diàleg com a norma”. “Contra la imposició, l’autoritarisme i la censura dels governs anteriors, institucions i associacions construïm espais de trobada i diàleg, per a, des d’una mentalitat oberta i constructiva, i des del respecte mutu, treballar de forma conjunta a favor de la llengua i la cultura”, apunta l’AVL, que apunta com a significatiu que la jornada compte amb la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i que tinga lloc la mateixa setmana que clou amb els Premis Octubre, al Mercat Central de València.

A més, durant la setmana del 26 al 31 d’octubre es podrà veure al hall de l’OCCC l’exposició itinerant “Carles Salvador i el seu temps. Els escriptors valencians: memòria i modernitat” de l’AVL.

D’aquesta manera, Carles Salvador -que dóna nom al Centre Carles Salvador d’ACPV, que organitza els coneguts cursos de llengua i cultura, i de preparació per als exàmens de la Junta Qualificadora de Valencià, pels quals han passat més de 50.000 valencians- “esdevé motiu de trobada simbòlica dels que realment estimem la llengua dels valencians i volem treballar per la seua dignificació i per l’extensió del seu ús social”.

Podeu consultar en aquest enllaç el programa de la jornada.

Comparteix

Icona de pantalla completa