Diari La Veu del País Valencià
Escola Valenciana se solidaritza amb els encausats de la ‘primavera valenciana’
RedactaVeu / València

Escola Valenciana s’ha concentrat davant de la Ciutat de la Justícia de València “com a mostra de solidaritat” amb els estudiants detinguts “i amb la intenció de demanar que s’arxive la causa d’aquests joves” que, en paraules del president de l’entitat, Vicent Moreno, “l’únic que van fer és exercir el seu dret a la llibertat d’expressió a través de protestes que denunciaven la precarietat i el desmantellament de l’escola pública en primer lloc i, després de la brutalitat de la policia, l’únic que van fer els estudiants fou protestar contra aquests abusos”.

Així, l’entitat cívica ha donat suport als joves detinguts a causa de la Primavera Valenciana, hui, tres anys després de les protestes que es van desenvolupar en febrer de 2012 contra les retallades i la devaluació de l’escola pública i de qualitat, i que es va rabejar amb nombroses detencions i multes a estudiants. Les manifestacions van ser encapçalades pel moviment estudiantil de l’IES Lluís Vives, que prengué el nom de ‘Primavera Valenciana’, icona de la lluita per la llibertat d’expressió, contra la repressió i els excessos policials.

Al capdavall, per quarta vegada, s’ha posposat per defecte de forma el judici dels nou encausats, així que s’ha ajornat fins a l’11 de desembre a les 21’30 hores.

Amb la protesta dels treballadors de RTVV

D’altra banda, Escola Valenciana ha compartit la protesta dels extreballadors de RTVV davant de la porta de la Ciutat de la Justícia, hui que ha tingut lloc el judici a l’exsecretari de RTVV, Vicente Sanz, a causa de les denúncies d’abús i assetjament sexual que interposaren contra ell tres extreballadores de l’ens públic. Sanz ha admès els fets i s’ha declarat culpable, de manera que evita la presó i haurà d’indemnitzar amb 210.000 euros les tres víctimes dels abusos –dos amb 75.000 euros i una amb 60.000 euros– , a banda de pagar una multa de 15.660 euros.

En cas que l’acusat es declare insolvent haurà d’assumir RTVV la responsabilitat civil subsidiària i Vicente Sanz aniria a presó.

Comparteix

Icona de pantalla completa