Josep Franco guanya els Premis Literaris Ciutat de Xàtiva

L'acte de lliurament del guardó al columnista de La Veu del País Valencià tindrà lloc el proper divendres i comptarà amb l'actuació d'Elies Barberà


RedactaVeu / Xàtiva.

El proper divendres 30 d'octubre, l'espai cultural de Sant Domènec acollirà la 33 edició de la gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva. El premi Blai Bellver de narrativa en valencià, dotat amb 9.000 euros, ha estat per a l'escriptor suecà Josep Franco, per la seua obra Cinc Cadàvers. Josep Franco és columnista de La Veu del País Valencià, on cada dillluns publica els seus articles en 'Qui dia passa, any empeny'. 
 
El premi Ibn Hazm de poesia en valencià, amb una dotació econòmica de 4.000 euros, correspon al poeta pegolí Carles Vicent Siscar, per l'obra Exposició temporal. Finalment, el premi Carlos Sarthou d'assaig i investigació, dotat també amb 4.000 euros, ha recaigut en l'historiador xativí Josep Lluís Cebrià, pel seu treball titulat ‘Els fumerals de rajola de Xàtiva, monuments de la industrialització’.
 
L'acte de lliurament tindrà lloc a les 20h a Sant Domènec. Enguany, la conducció de l'acte serà responsabilitat de l'actor xativí Elies Barberà. El fil conductor de la cerimònia serà Xàtiva en la literatura. Sota aquesta temàtica, Barberà llegirà fragments d'obres literàries que parlen sobre la ciutat, partint des de l'antiguitat clàssica, amb un text de Catul, per arribar fins a grans representants de les lletres contemporànies, com ara Vicent Andrés Estellés i Joan Sales o autors actuals com ara Joan Benesiu o Joan Olivares. Aquest acte també comptarà amb la participació del quartet de corda de Capella d'Art Músic, qui interpretarà peces musicals de Corelli i Mozart.
 
Més informació: Josep Franco, Josep Lluís Cebrià.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat