Diari La Veu del País Valencià
Fusió de la cuina tradicional i d’avantguarda, protagonistes del Club Gastronòmic d’Alumni UV
RedactaVeu / València

La segona proposta del Club Gastronòmic, organitzat per Alumni UV i Valencia Club Cocina, consisteix en la realització d’una cuina d’avantguarda a partir del contrast entre un producte tradicional i un altre de nou. “D’aquesta manera, aconseguirem resultats que mantenen els sabors més frescs i tradicionals amb algunes tècniques i sabors de la ‘nouvelle cuisine’, sempre a l’abast de les nostres cuines”, assenyalen des de Valencia Club Cocina.
En aquesta ocasió, a més, cada proposta gastronòmica serà maridada amb cervesa artesana. “Veurem com aquest saborós ‘caldo’ fresc, cada vegada més i millor treballat, es pot combinar en perfecta harmonia amb la proposta”, afirmen els experts.
Amb aquest objectiu, conjuminaran coneixements Yeray Forés, xef de Valencia Club Cocina, i Antonio Puchades, creador valencià de la cervesa artesana ‘Valentium’ i u dels emergents mestres artesans, que, en aquesta sessió, s’encarregarà de mostrar com s’elabora una cervesa artesana i les seues qualitats per a casar íntimament amb cada plat. “El maridatge es considera l’art de combinar aliments i begudes de manera que la conjunció adequada entre ambdós productes aconseguisca despertar una nova experiència per al nostre sentit del gust”, afegeixen.
La proposta gastronòmica per al novembre inclou tres plats: un primer consistent en ou a baixa temperatura amb molles, brou de manetes, llevat i cigrons; un segon de llobarro sobre ‘risotto’ d’arròs venere i clorofil·les; i unes exquisides postres de ‘coulant’ de xocolata, crema de festucs i teula de cacau.
Per a més informació sobre el Club Gastronòmic d’Alumni UV, visiteu aquest enllaç.

Activitats gratuïtes, passejades per València i eixides al territori

Alumni UV torna al novembre amb els cicles habituals. En l’apartat d’activitats gratuïtes es troben el Club de Lectura (dia 3), que analitzarà la novel·la ‘Mystic River’, de Dennis Lehane; i l’Alumni Comparteix (dies 25 i 28), amb una xarrada sobre el despoblament a l’interior valencià i una excursió a la Puebla de San Miguel, al Racó d’Ademús.

D’altra banda, amb la col·laboració del Club de Viatges Fil-per-Randa, el col·lectiu de la Universitat de València ha organitzat un recorregut museístic (dia 15), que inclou l’IVAM, la casa museu de la família Benlliure i el Museu de Belles Arts, per a conèixer a fons els impressionistes valencians, pintors del canvi de segle; i dues eixides pel territori: una a la Serra d’Espadà per a visitar el barranc i la Font d’Almanzor (dia 22) i una altra a la serra de Gúdar-Javalambre, Terol, (dia 29), per a passejar pel riu d’Arcos i per la ciutat que li dóna nom, Arcos de las Salinas.

Més informació en aquest enllaç.

Comparteix

Icona de pantalla completa