Diari La Veu del País Valencià
Cocentaina: comença la 669 edició de la Fira de Fires
RedactaVeu / València

Cocentaina tria cada any un pregoner per a anunciar el començament de la Fira de Tots Sants -persones que tenen algun vincle especial amb el municipi- i hui serà el productor i compositor musical contestà Romu Agulló l’encarregat de llegir, des de la balconada del Palau Comtal, el privilegi de celebració de la fira, atorgat als contestans pel rei Pere el Cerimoniós (II de València i IV d’Aragó), en 1346 i amb el qual cada any comença l’acte inaugural d’aquest esperat esdeveniment.

25 anys sense la presència d’un president de la Generalitat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, serà l’encarregat de realitzar la inauguració del certamen, un fet que es produeix després de 25 anys en els quals la Fira de Cocentaina “no ha rebut la visita oficial de cap dels que han sigut fins a hui caps del Consell Valencià”, segons els organitzadors. A mes de Ximo Puig, han confirmat l‘assistència a la Fira una llarga llista d’autoritats.

Novetats de la Fira d’enguany: nou entorn i més música en directe

Entre les novetats més destacades d’aquesta nova edició, un nou entorn tecnològic situat en el carrer Roger de Llúria, amb una superfície expositiva de 500 metres quadrats que inclou drons, robòtica, impressió i animació 3D i tecnologia audiovisual i electrònica. També figura nou enclavament per a la gastronomia i productes típics en l’avinguda Jaume I, “més espai, més oferta i música en directe” amb el festival Fira i Festa de Sol a Sol.

A més i per primera vegada, en l’edició d’aquest 2015, la Fira de Cocentaina ha creat just en el centre del recinte una àrea de Seguretat i Serveis que aglutinarà els serveis de consigna, guarderia, zona de bebès (lactància, canviadors i guarderia), un menjador exclusiu per als expositors, el gabinet dels cossos i forces de seguretat presents en la fira (Guàrdia Civil, Protecció Civil, controladors) i un servei mèdic de Creu Roja.

Més de 130.000 metres quadrats d’exposició comercial, 900 expositors, 52 milions d’euros de valor econòmic global del producte exposat, 600 efectius de seguretat, 200 informadors i uns 140.000 metres quadrats d’aparcament, són algunes de les xifres més destacades de la Fira de Cocentaina 2015.

Entre les autoritats que enguany visitaran la Fira, destaquen, a més del cap de l’Executiu valencià, els consellers d’Economia Sostenible i de Transparència, Rafael Climent i Manuel Alcaraz, respectivament; el president de las Corts Valencianes, Enric Morera; i una llarga llista de secretaris autonòmics, subsecretaris, la directora territorial de Vivenda; el president de la Diputació d’Alacant. També la diputada nacional, Patricia Blanquer, el diputat autonòmic i ex alcalde de Cocentaina, Rafa Briet; el diputat de Turisme, Eduardo Dolón; la diputada per Esquerra Unida, Raquel Pérez; el diputat per Ciudadanos, Fernando Sepulcre; el senador per Ciudadanos, Luis Crisol; el síndic del grup parlamentari del PSOE, Manuel Mata; els alcaldes de Muro, Francesc Valls; de L’Alqueria d’Asnar, Jaume Pasqual; de Xixona, Isabel López; d’Afafara, Raquel Vicedo, de Banyeres, Josep Sempere; de Balones, Juan Tomás Bou; de Benillup, Enrique Coderch; de Gorga, Blas Calbo; de Fageca, Carmen Devesa; de Famorca, José Vicente Masanet i de Gandia, Diana Morant. De la Universitat d’Alacant, assistirà el vicerector de Cultura, Carles Cortés.

En acabar l’acte inaugural, està previst que les principals autoritats signen en el Llibre d’Honor de Cocentaina, en la Sala Daurada del Palau Comtal i atenguen els mitjans de comunicació en la galeria dels arcs, situada just a l’eixida d’aquesta sala, abans de començar la visita institucional de la Fira.

Des de l’organització de fira es recomana preparar el viatge abans d’eixir. Per a açò es pot consultar la web www.turismococentaina.com, o descarregar-se l’app Fira de Cocentaina on trobareu informació detallada.

Comparteix

Icona de pantalla completa