Ajuda d’urgència des de la Generalitat a 1.200 refugiats sirians a Croàcia

Medicaments i material mèdic són una de les principals necessitats dels refugiats
30 octubre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

A través del conveni firmat entre la direcció general de Cooperació i l'ONGD Farmamundi l'organització destinarà a aquest projecte mèdic-sanitari 20.000 euros per a repartir kits higienicosanitaris específics per a dones i xiquets, paquets nutricionals i articles de primera necessitat com jaquetes, calçat i llanternes o portabebés, davant de l'arribada del fred i les pluges.

La segona actuació finançada per la Generalitat Valenciana permetrà a l'ONGD prestar atenció i assistència d'urgència a mil dos-centes persones durant els pròxims dos mesos. Medicaments i material mèdic són una de les principals necessitats dels refugiats sirians en trànsit que estan veient agreujada la seua situació, ja especialment delicada, a la seua arribada a les zones limítrofes amb Croàcia després del tancament de la frontera hongaresa.

La República Àrab Síria està sumida des de 2011 en un conflicte bèl·lic de dimensions catastròfiques que ha derivat en una crisi humanitària, i ha portat la població de Síria a patir inseguretat alimentària i escassetat d'aigua. La situació és extremadament precària en la prestació de serveis bàsics, com els sanitaris i educatius, i a més a causa dels desplaçaments interns. Són ja 4.088.078 sirians els que han hagut de fugir del seu país per la guerra. Segons un informe de l'Agència de les nacions Unides per als Refugiats - ACNUR, s'estima que són 30,5 milions de dòlars els fons necessaris per a fer front a la primera fase de resposta d'emergència.

La Generalitat ha pres plena consciència de la necessitat d'unir esforços i emprendre diferents projectes i accions per a atendre la situació de la població de Síria desplaçada. Per això està desplegant tota una sèrie de mecanismes d'ajuda, tant per a l'acollida en la comunitat com a través del finançament d'accions sobre el terreny. El Ple del Consell ha aprovat recentment la decisió del Comité d'Ajuda Humanitària i d'Emergència (CAHE), reunit amb caràcter d'urgència el passat mes de setembre, de concedir 400.000 mil euros del fons aportats per aquest comitè a set projectes d'ONGDs del total de dotze que es van presentar: Fundació Ajuda Contra La Fam, Comité Espanyol d'Acnur, Creu Roja Espanyola, Moviment per la Pau, Unicef, Fundació Save the Children i el Comité espanyol d'UNRWA.

En aquesta mateixa línia s'inscriu l'ajuda destinada a la població refugiada en els assentaments pròxims a la frontera amb Hongria, en les localitats de Kanzija i la contornada de Subotic a través de la col·laboració entre Cooperació i Farmamundi 
next