Diari La Veu del País Valencià
Català fa desaparéixer 185 aules de Primària i Infantil i suprimeix 980 places de docents
RedactaVeu / València

La Confederació Gonzalo Anaya d’AMPAs, integrada per FAPA-València, FAPA Castelló Penyagolosa i FAPA Enric Valor Alacant, denuncia que la Conselleria d’Educació continua eliminant aules i reduint les plantilles docents en els centres educatius públics valencians d’Infantil i Primària.

Les dades extretes de la Resolució del 2 d’abril de 2013, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per la qual s’actualitza el catàleg d’unitats, es modifiquen els llocs de treball docent, la denominació i altres aspectes de determinats centres docents públics d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Infantil i Primària i Educació Especial, de titularitat de la Generalitat; mostren que el pròxim curs hi haurà 185 aules menys al sistema educatiu públic i les plantilles docents es veuran afectades amb l’eliminació de 173 places docents a Infantil i 807 places docents a la Primària.

Continua l’eliminació d’unitats en Infantil i Primària, iniciada amb l’aplicació de les mesures contra el dèficit econòmic. La reducció del número d’unitats està motivada per l’increment de ràtios o número d’alumnes per aula (30 alumnes per aula).

El número d’unitats repercuteix directament sobre les plantilles docents que també es voran reduïdes el pròxim curs. L’Educació Primària es veu afectada amb l’eliminació de 807 places docents i l’educació infantil es veu afectada amb la reducció de 173 docents a les aules públiques valencianes.

Mª José Català

Per tot açò, la presidenta de la Confederació Gonzalo Anaya, Mª Dolores Tirado, denuncia que “curs rere curs la Conselleria d’Educació va desmantellant a poc a poc més aules valencianes i desproveint de docents les escoles”.

“Cada vegada hi ha més alumnes a les aules i menys docents als centres per atendre’ls”, exposa Tirado que torna a reiterar que aquestes mesures econòmiques perjudiquen greument l’atenció educativa dels nostres fills i filles.

“Eliminar professors o massificar les aules són decisions polítiques que no compartim perquè provoquen que els centres educatius disposen de plantilles docents més limitades i reduïdes, la qual cosa els deixa desprovistos dels recursos humans que, fins ara, han tingut per desenvolupar els projectes educatius i, per tant, guiar el procés d’aprenentatge dels nostres fills i filles”.

Comparteix

Icona de pantalla completa