Diari La Veu del País Valencià
Dia decisiu per a Compromís: marxarà Iniciativa amb Podem i es trencarà la coalició?
RedactaVeu / València.

Dissabte vespra de Tots Sants pot ser un dels dies més amargs per al futur de la coalició Compromís. I es que dissabte, tant Iniciativa com el Bloc celebren les reunions del seus màxims òrgans entre congressos per a decidir l’estretègia per a les eleccions estatals.

Ja no queda quasi temps per a maniobrar i és possible que hui Iniciativa decidisca anar a les eleccions amb Podem segons les últimes informacions, encara que des del partit de Mònica Oltra sembla que estan molt “optimistes” de cara al futur de la coalició de Compromís amb Podem.

El que està clar és que si Iniciativa marxa, no es podrá utilitzar el nóm de Compromís en la papereta i, el més important: podria tindre conseqüències en el funcionament del Govern valencià.

D’aquesta forma, el Bloc confluiria en la plataforma valencianista que es va anunciar a l’Aplec del Puig.

Divendres varen apareixer disitintes informacions contradictòries, des de que hi havia una possibilitat de la formació d’una plataforma, ‘Decidim’ amb Compromís, Podem, ERPV i EUPV, amb desmentit de les dos últimes informacions, fins que tot podía passar a partir de dissabte, inclús que passe “el de sempre”: “ho arreglarem”.

Mentre la militancia està desconcertada i tots els simpatizants de Compromís estan a l’espectativa d’aquesta “darrera angoixa”.

Per altra banda, ahir, el secretari general del Bloc, Enric Morera, envià una carta a la seua militància, davant la convocatòria del Consell Nacional del Bloc demanant “tranqulitat”, una carta que acaba així:

“Pensem en positiu. Modestament crec que ara tocaria conèixer quines passes s’han donat per atendre l’acord pres pel CN del Bloc del passat dissabte, la “proposta d’ampli espectre per assolir un grup parlamentari valencià” a fi de sotmetre-la a la consideració d’aquest CN. I parlar-ne per acabar amb una decisió que siga la millor pensant en el país, com sempre.

I garantirem que la decisió que s’ha de prendre siga refrendada per tota la militància. No hi ha una altra manera fer les coses al BLOC”.

Ací tota la informació de l’afer Compromís-Podem.

Comparteix

Icona de pantalla completa