El Bloc farà un referèndum per decidir si va sol o en la plataforma valencianista

Joan Baldoví liderarà una plataforma ampla  i de país, per concórrer a les eleccions estatals
31 octubre 2015 01:00h

RedactaVeu / València

El Consell Nacional del Bloc ha acordat aquest dissabte fer un referèndum per a decidir si els nacionalistes van sols com a marca a les eleccions estatals o participen de la plataforma de confluència.

Aquesta resolució ha sigut aprovada amb  74 a favor, 5 en contra i 12 abstencions.

Segons fonts del Bloc, “el pacte Podemos-Iniciativa s'ha reconvertit en una plataforma ampla, de país, legalització valenciana, la qual estarà liderada per Joan Baldoví” (Compromís-Bloc). La plataforma segons se’ns diu es vol que siga “inclusiva, que no exclou a ningú per a liderar des de nacionalisme un espai d'innovació polític”.

Dilluns es traslladarà a les assemblees locals-comarcals i dimarts es decidirà en referèndum, “exercint la democràcia interna”.

RESOLUCIÓ APROVADA AL CONSELL NACIONAL DEL BLOC:
 
Seguint el manament de la Resolució aprovada pel Consell Nacional de 24 d’octubre de 2015, l’Executiva Nacional del Bloc ha encetat converses amb altres forces polítiques de l’espectre valencià per tal de poder concorre a les eleccions amb una candidatura valenciana.

Malgrat que a hores d’ara no tenim cap proposta concreta de protocol electoral, hi ha determinades qüestions clares:

1. La candidatura, formada com a mínim per Compromís, Podemos i Unitat Popular, s’anomenarà “Nom consensuat genèric” seguida dels noms de les tres formacions més importants que hi participen: Compromís, Podemos i Unitat Popular.

2. La coalició electoral, que tindrà personalitat jurídica pròpia i valenciana,podrà estar formada per més partits polítics i moviments cívics i socials de l’àmbit valencià.

3. La coalició electoral valenciana es presenta per a treure un grup parlamentari propi, el Síndic del qual serà de Compromís. Per a fer-ho cal que hi haja un 15% de vots en cada circumscripció i al menys, 5 diputats. Si la Mesa del Congrés fera una interpretació esbiaixada del Reglament, com el cas d’Amaiur, i no permetera la constitució del grup parlamentari valencià, els nostres diputats anirien al grup mixt, mai al grup d’altres partits polítics o coalicions electorals d’àmbit estatal.

4. L’administrador de la Coalició Electoral serà de Compromís.

5.Es realitzarà un programa electoral pactat entre totes les forces que serà el que regirà la campanya electoral i les directrius del Grup parlamentari.

next