La novel·la ‘En línia’ de Jaume Monzó guanya el Premi al Llibre Juvenil Millor Editat 

Sembra Llibres aconsegueix la distinció de la Generalitat Valenciana que reconeix els llibres millors editats de 2014
2 novembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

L’obra En línia ha estat reconeguda amb el Premi al Llibre Juvenil Millor Editat que concedeix la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana. Una distinció “que reforça la idea de Sembra Llibres de treballar cada llibre amb entusiasme i cura”, segons apunta l’editorial. El premi es lliurarà oficialment en el tradicional acte institucional al voltant del 20 de novembre, data de la primera edició del Tirant lo Blanc.

Assetjament escolar, sexe iniciàtic, amistats tòxiques i conflictes generacionals protagonitzen un relat en xarxa en què un grup d’adolescents i adults evidencien com la connexió ens pot desconnectar, com la virtualitat ens pot despullar i com les tecnologies ens poden fer cada vegada més dependents. Una obra de debut del valencià Jaume Monzó que ja ha arribat a la 2a edició en poc menys d’un any.

Cal destacar que aquesta obra té continuïtat a les xarxes socials i s’hi pot seguir els perfils diferenciats d’alguns dels personatges (com ara Mavi, Neus o Saoro). D’aquesta manera, com ha assenyalat la docent i especialista en literatura juvenil Margarida Castellano: “apareixen com a reals els blogs i els perfils dels personatges que s’esmenten, cosa que fa que la literatura vaja més enllà de les pàgines del llibre i aparega a les pantalles del lector”.

En aquest enllaç es pot llegir un fragment de la novel·la i comprovar l’original disseny intern.
 
 
El llibre ha estat molt ben rebut també per la crítica especialitzada. Així, la capçalera literària Caràcters destaca: “Funciona molt i molt bé com a novel·la d'iniciació. Està feta d'allò que ajuda als joves a fer pinya, a identificar-se i diferenciar-se dels altres”. El crític Francesc Calafat també en va destacar la credibilitat en la seua ressenya al Quadern d’El País: “Adolescents reals i creïbles, gens apardalats. Un llenguatge ràpid, viu, fèrtil en humor i en doble joc”. De la seua banda, la revista Lletres Valencianes afirma que és “un fidel reflex d’una generació que estableix les seues relacions mitjançant la tecnologia. I tot amb Joan Salvat-Papasseit com a rerefons”.


 
next