Compromís proposa l’Alta Distinció de la Generalitat per a Josep Lluis Bausset

La Veu va denunciar que el Consell encara no li havia atorgat aquesta distinció a un dels més importants intel·lectuals del País Valencià
2 novembre 2015 01:00h

Xavier Pérez / València.

El grup parlamentari Compromís ha registrat hui en les Corts una Proposició No de Llei de tramitació urgent per a proposar que se li atorgue l’Alta Distinció de la Generalitat a títol pòstum al mestre Josep Lluís Bausset.
 
La Veu va denunciar que el Consell encara no li havia atorgat aquesta distinció a un dels més importants intel·lectuals del País Valencià
 
 Segons ha declarat la diputada de Compromís, Maria Josep Ortega, “sens dubte, Josep Lluís Bausset ha estat un dels homes més significatius per a la cultura de les valencianes i els valencians dels últims temps. La seua vida ha estat tot un exemple per a totes aquelles persones que creuen en la recuperació de la llengua i la identitat dels valencians. També en la lluita contra la repressió franquista i per les llibertats de totes les persones que d’una manera o una altra la van patir”.
 
La figura del mestre Bausset està íntimament lligada al compromís amb la tolerància, el debat educat i constructiu, les propostes per a millorar la vida de la ciutadania valenciana i el compromís identitari.
 
“Ara per ara, i juntament a altres figures, sembla inqüestionable que la seua figura és indispensable per conèixer i difondre el pensament valencianista des del punt de vista dels ideals progressistes i dels valors radicalment democràtics com a elements indissociables. Un home fermament valencià, europeista, dialogant i allunyat de maniqueismes”.
 
La seua figura ja va rebre el reconeixement d’institucions com el guardó que va rebre l’any 2000, el Premi Vicent Ventura al Compromís Cívic de la Universitat de València i la Unió de Periodistes Valencians, amb el qual es va premiar la trajectòria política i periodística del professor Josep Lluís Bausset.
 
Per a Ortega “les més altes institucions valencianes també han d’estar al costat de les persones que han contribuït amb la seua obra i amb el seu exemple a sentir-nos orgullosos, encara més, de formar part d’una societat més culta, amb més altura de mires i per tant més lliure i més justa, per això proposem que se li concedisca l’Alta Distinció de la Generalitat a Josep Lluís Bausset”.

Per altra part, hui el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fer el següent twitt:
 
next