Diari La Veu del País Valencià
Segon viatge en AVE de periodistes valencians a Madrid
Toni Martínez / Madrid.

Ha tornat a passar. Per segona vegada en menys de 50 dies, una comitiva de periodistes valencians han viatjat a Madrid, en AVE, amb un trajecte d’anada i tornada pagat amb diners públics.

Aquest dilluns, l’excusa era veure de primera mà la recepció del president Mariano Rajoy al seu homòleg a la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Uns 25 periodistes han rebut a l’estació Joaquín Sorolla de València un bitllet per a viatjar fins a Madrid i amb tornada el mateix dia. Des de Presidència asseguren que tots els que van demanar el seu seient va ser admesos.

La visita, com a les bones agències de viatges, té tota la programació tancada. Els periodistes van on volen els polítics i informen, o no, del que aquells volen. Això sí, el taxi per anar des d’Atocha fins a Moncloa i el dinar se’l paga cadascú.

A les 15:45 arribava l’AVE a la via 6 de l’estació madrilenya. De seguida la cua d’informadors es dirigia cap als taxis en combois de quatre. M-30 i camí cap al nord de Madrid. Tot i entrar al recinte de La Moncloa abans de les 16:30 hores, poca feina pogueren fer els periodistes que ni tan sols van veure la salutació. Això estava reservat per als gràfics. I la majoria dels informadors portava una acreditació blava on posava: “Redactores. Prensa Regionales”.

L’espera, com ja va passar a les Corts, es va fer més lleugera amb les clàssiques fotos davant de l’entrada i a la sala de premsa des d’on parlen els polítics a Madrid i que normalment es veu per televisió. Els periodistes de ràdio provaven els recursos a les cabines. Totes elles amb un cartell del mitjà, totes menys una, ara tancada, i que apareixia sense nom al costat de Catalunya Informació, a la banda de les ràdios autonòmiques.

Menys de cinc hores després d’arribar a Madrid, els periodistes de ‘l’EstatutOnTour’, tornaven a València. Igual que l’altra vegada, a la ciutat plovia. Fins a la legislatura següent no hi ha previsió d’un nou viatge.

Comparteix

Icona de pantalla completa