Ferri: ‘Rajoy ha utilitzat la reunió amb Puig per a parlar de Catalunya en clau electoralista’

El síndic de Compromís afirma que queda clar que els valencians “som ciutadans de segona”
3 novembre 2015 01:00h

RedactaVeu / València.

El síndic del grup parlamentari Compromís ha qualificat de molt decebedor que el president del Govern Mariano Rajoy no s'haja compromès a res concret en matèria de finançament en la reunió amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

Per a Ferri “pel que comprovem, Rajoy ha utilitzat la reunió per a parlar sobre Catalunya, pensant en clau de campanya electoral del PP, en comptes de comprometre’s a solucionar el gran problema del valencians, el tracte injust del finançament i les inversions de l’estat al nostre territori”.

“A la negativa de Rajoy a revisar un sistema de finançament caducat i injust durant aquesta legislatura, se suma la paralització en el parlament espanyol per part del PP de la reforma de l’estatut d’autonomia que garantia una inversió territorialitzada justa per als valencians i el vot en contra a les esmenes als pressupostos de 2016 per a millorar eixes inversions”.

Per a Ferri “queda clar que per a Mariano Rajoy i el PP els valencians només compten com a vots i ens tracten com a ciutadans de segona. Les pròximes eleccions generals del 20 de desembre són l’única manera que tenim els valencians per a canviar aquest tracte per part del govern central, per això necessitem més que mai un grup parlamentari valencià amb veu pròpia al parlament espanyol”.


 
 
 
 
next