Diari La Veu del País Valencià
L’ocultisme del Consell sobre la degradació de la coberta del Palau de les Arts

RedactaVeu / València

El portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts ha rebut resposta del conseller d’economia, Màximo Buch, a la petició que formulà el passat mes de febrer per a obtenir una còpia de l’informe tècnic sobre la degradació de la coberta del Palau de les Arts.

“Buch utilitza tres paràgrafs per contestar-nos vaguetats sense mencionar ni tan sols l’informe. La nostra petició era clara i concreta: la còpia íntegra i literal d’aquest, així que o el vicepresident Císcar va mentir a l’opinió pública fa unes setmanes quan detallà el contingut de l’informe i ara resulta que no existeix, o està tornant a saltar-se la llei en negar-nos l’accés”, manifesta Blanco.

El parlamentari recorda que Císcar “va explicar detalladament algunes de les conclusions d’aquest informe, per exemple que la culpa de la degradació de la coberta estava repartida entre tots els responsables de la construcció, entre ells el senyor Calatrava”.

Blanco afegeix: “No entenem, per tant, els motius pels quals a una petició tan clara per a consultar l’informe, el conseller Buch se’n vaja per les rames. Hi ha alguna cosa més que el Consell vulga amagar?”, es pregunta Blanco.

Per a Esquerra Unida la magnitud, el cost i el sobrecost del Palau de les Arts –en total, més de 450 milions d’euros-, “mereix transparència, com qualsevol altra obra pública. I estem davant, de nou, de l’opacitat d’un Consell que sembla que continua tapant Calatrava i les seus incommensurables pífies”.

Blanco ha anunciat que tornarà a demanar l’informe tècnic, així com el jurídic que també anuncià Císcar que el Consell havia sol·licitat. “Esperem que no siguen informes fantasma. I estem convençuts que el senyor Buch entendrà que no estem satisfets amb la seua resposta”, ha ironitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa