Diari La Veu del País Valencià
Dirigents del Bloc, en desacord amb la pregunta del referèndum

RedactaVeu / València.

El referèndum que se celebra aquest dimarts al Bloc per tal de decidir l’estratègia electoral del partit nacionalista ha alçat prou rebombori entre els militants.

Però també destacats dirigents i actuals càrrecs públics del Compromís que pertanyen al Bloc han llançat un manifest en les xarxes socials per mostrar el seu desacord amb la pregunta que s’ha sotmès a referèndum, ja que la consideren “tendenciosa i no s’ajusta a la realitat”.

Aquest manifest ha estat signat per Mònica Àlvaro, Consol Castillo, Ricard Chulià, Teresa Garcia, Quico Fernàndez i Josep Melero.

Aquests dirigents lamenten que la redacció de la pregunta “va ser elaborada en els cinc minuts finals del Consell Nacional i enmig d’un gran rebombori per la polèmica que va aixecar la decisió; tot considerant per la nostra banda, a més a més, que no era l’àmbit ni les condicions de redacció de la pregunta”.

El grup proposa “una solució de trellat”: el protocol electoral que encara a hores d’ara no es troba damunt la taula, “haurà de ser aprovat, com a mínim, pel Consell Nacional. És a dir, el que se’ns proposa ara és votar un referèndum sobre hipòtesis restrictives i, a més, amb una exposició que orienta el vot per a després, una altra vegada, haver de sotmetre a votació el protocol entre els consellers nacionals. No ho trobem correcte”.

“És per això que demanem que es faça el referèndum obert a tota la militància amb el protocol electoral enviat a tota la militància, amb transparència, llum i taquígrafs i la pregunta simple: “Aproves el següent protocol electoral?” i les dues opcions de resposta afirmativa o negativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa