Oltra: ‘Espere que es puga arribar a una solució per a confluir amb Podem’

  La dirigent d’Iniciativa apunta que “hui una de les parts fonamentals de Compromís –el Bloc- vota en referèndum i, per tant, és un dia de respecte, de silenci i de veure quin és el resultat”
3 novembre 2015 01:00h

Europa Press / València.

La dirigent d'Iniciativa Mònica Oltra ha assegurat aquest dimarts que espera “amb alegria i ganes” que es puga arribar a una solució “que satisfaça tothom” i on tots puguen “estar còmodes” per a confluir amb Podemos de cara a les pròximes eleccions estatals.

Així s'ha manifestat Oltra en declaracions als mitjans moments abans d'assistir a la Comissió de Política Social en les Corts, en ser preguntada pel referèndum que celebra aquest dimarts el Bloc perquè les bases decidisquen si Compromís ha de “participar i liderar” una plataforma electoral “valencianista i d'estricta obediència valenciana” per a les pròximes eleccions estatals, a la qual també se sumen altres formacions d'esquerres i ecologistes, com Podemos o Unitat Popular.

Sobre aquest tema, la dirigent ha assenyalat que “hui una de les parts fonamentals de Compromís vota en referèndum i, per tant, és un dia de respecte, de silenci i de veure quin és el resultat”. “Jo sempre sóc optimista, però en qualsevol cas hui és un dia de respecte cap a una de les parts de la coalició, que té un referèndum important", ha insistit.
 

Mònica Oltra. Foto: EP.

Sobre el resultat, ha dit que espera que servisca per a “fer una oferta electoral que puga il·lusionar els valencians”, que puga posar en el centre de la seua acció les polítiques socials, un “canvi de rumb en política econòmica” o reclamar “el finançament constitucional” per al País Valencià. Açò s'aconsegueix, segons Oltra, a través d’un “gran grup valencià, potent, que visibilitze les solucions que necessitem els valencians” i porte fins a Madrid “el canvi que s'ha produït ací”.
 
next