Diari La Veu del País Valencià
El PP vota en contra que Raimon siga nomenat fill predilecte de Xàtiva

Racó Català / Xàtiva.

Semblava que tots els grups de consistori municipal de Xàtiva menys Ciudadanos estaven d’acord en nomenar Raimon fill predilecte de la ciutat. Ahir, però, el Partit Popular es va fer enrere i va retirar el seu suport a la proposta amb l’argument que falta suport ciutadà, que hi ha hagut poca transparència en el procés decisori i que la despesa dedicada a l’homenatge és massa elevada. Segons la portaveu popular, Mª José Pla, l’acte ha estat “utilitzat políticament” pel regidor de Cultura, Jordi Estellés, a qui ha acusat de “fer jocs de paraules i estratègies polítiques” i “d’haver fet un despropòsit”.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament s’ha mostrat sorprès pel canvi d’actitud del Partit Popular i els ha etzibat: “Em vaig creure allò que votaven a favor de l’homenatge sense complexes i ara resulta que de complexes els tenen tots”, ha dit Estellés, que ha recordat als populars que “han sigut incapaços de passar pàgina i de reconèixer el paper històric de Raimon”. Per al govern municipal l’homenatge a Raimon, que al desembre farà 75 anys, és “l’oportunitat de posar-se al costat de la cultura” i ha recordat que la “ciutadania espera Raimon amb els braços oberts, tant és així que hem hagut de traslladar l’homenatge al Gran Teatre, que té el doble de capacitat que Sant Domènec”.

Ciudadanos ha reafirmat el seu vot en contra de declarar Raimon fill predilecte perquè “és un artista que ha fet tota la seua carrera lluny de la nostra terra i és allí on ha deixat tot el seu legat”. El portaveu del partit, Juan Giner, ha dit que “ja va sent hora de reconèixer altres artistes de Xàtiva”, sense especificar a qui. El portaveu d’EUPV, Miquel Llorente, s’ha encarat a Giner i l’ha acusat de conrear l’enfrontament identitari. El regidor de Compromís, Joanjo Garcia Terol també ha lamentat l’actitud de PP i C’s i ha assegurat que “si se n’haguera anat a Madrid i no a Barcelona vostès no tindrien cap problema” i ha recordat als populars que Xàtiva ha homenatjat el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, que “no ha fet res per aquesta ciutat”.

A pesar dels vots contraris dels partits espanyolistes, l’homenatge a Raimon seguirà endavant. Després de 53 anys damunt els escenaris, el cantautor ha rebut reconeixements artístics com la Medalla d’Or al Mèrit en Belles Arts, la Medalla de la Universitat de València o la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya entre molts altres. El 2010 fou una de les opcions a rebre la Medalla d’Or de Xàtiva però el govern d’Alfonso Rus (PP) s’hi va oposar. Rus també va impedir que Raimon pogués actuar al Gran Teatre per commemorar la seva carrera professional.

Comparteix

Icona de pantalla completa