El PP vota en contra que Raimon siga nomenat fill predilecte de Xàtiva

Els populars canvien el sentit del seu vot a última hora i fan pinya amb Ciudadanos, però l'homenatge seguirà endavant


Racó Català / Xàtiva.

Semblava que tots els grups de consistori municipal de Xàtiva menys Ciudadanos estaven d'acord en nomenar Raimon fill predilecte de la ciutat. Ahir, però, el Partit Popular es va fer enrere i va retirar el seu suport a la proposta amb l'argument que falta suport ciutadà, que hi ha hagut poca transparència en el procés decisori i que la despesa dedicada a l'homenatge és massa elevada. Segons la portaveu popular, Mª José Pla, l'acte ha estat "utilitzat políticament" pel regidor de Cultura, Jordi Estellés, a qui ha acusat de "fer jocs de paraules i estratègies polítiques" i "d'haver fet un despropòsit".

El regidor de Cultura de l'Ajuntament s'ha mostrat sorprès pel canvi d'actitud del Partit Popular i els ha etzibat: "Em vaig creure allò que votaven a favor de l'homenatge sense complexes i ara resulta que de complexes els tenen tots", ha dit Estellés, que ha recordat als populars que "han sigut incapaços de passar pàgina i de reconèixer el paper històric de Raimon". Per al govern municipal l'homenatge a Raimon, que al desembre farà 75 anys, és "l'oportunitat de posar-se al costat de la cultura" i ha recordat que la "ciutadania espera Raimon amb els braços oberts, tant és així que hem hagut de traslladar l'homenatge al Gran Teatre, que té el doble de capacitat que Sant Domènec".

Ciudadanos ha reafirmat el seu vot en contra de declarar Raimon fill predilecte perquè "és un artista que ha fet tota la seua carrera lluny de la nostra terra i és allí on ha deixat tot el seu legat". El portaveu del partit, Juan Giner, ha dit que "ja va sent hora de reconèixer altres artistes de Xàtiva", sense especificar a qui. El portaveu d'EUPV, Miquel Llorente, s'ha encarat a Giner i l'ha acusat de conrear l'enfrontament identitari. El regidor de Compromís, Joanjo Garcia Terol també ha lamentat l'actitud de PP i C's i ha assegurat que "si se n'haguera anat a Madrid i no a Barcelona vostès no tindrien cap problema" i ha recordat als populars que Xàtiva ha homenatjat el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, que "no ha fet res per aquesta ciutat".

A pesar dels vots contraris dels partits espanyolistes, l'homenatge a Raimon seguirà endavant. Després de 53 anys damunt els escenaris, el cantautor ha rebut reconeixements artístics com la Medalla d'Or al Mèrit en Belles Arts, la Medalla de la Universitat de València o la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya entre molts altres. El 2010 fou una de les opcions a rebre la Medalla d'Or de Xàtiva però el govern d'Alfonso Rus (PP) s'hi va oposar. Rus també va impedir que Raimon pogués actuar al Gran Teatre per commemorar la seva carrera professional.
 

Comentaris

Palleter València
11.

Clar, per als del PP el fill predilecte és el tio aquell que comptava diners en un cotxe i que els xativins van enviar a casa, i els de Ciudadanos semblen del mateix parer. L'Albert (primo de) Ribera ;-) no es cansa de proclamar que no ni ha línies roges, però ja ha expulsat gent per pactar al seu poble amb gent que no li agrada al Ribera.

  • 0
  • 0
Ferran Just Alacant
10.

#8 Grandissim Raimon, més gran encara amb l'oposició de la màfia ppera i els botiflers coents.

  • 1
  • 0
Petraner Ciutat de Valencia
9.
Els politics del PP i de C’s són conseqüents polítics. Voten en contra de l’homenatge a Raimon perquè no saben lo que va representar per als valencians. Com van a donar suport si no saben, no coneixem?. Clar que ha fet carrera en Catalunya. Si pel PP i C’s fora, eliminarien el valencià com a llegua vehicular de l’ensenyament. Els del PP i els politics de la seua marca blanca C’s (partit que ha sorgit fa poc de temps però que els seus components pareixen que vinguen de l’antigor,) no li han perdonat mai a Raimón que cantara en valencià i reivindicara la llibertat com a poble. El PP i C’s fan bo “qui perd la llengua, perd la identitat”. Perdem el valencià com a llengua de comunicació, perdem la identitat valenciana. Ens fan parlar castellà, agafem la identitat castellana. Qué ha fet el sr. Rus, com alcalde de Xàtiva, per la cultura i llengua valenciana?. Res. (Rus=Res) Què ha fet el PP per la llengua i cultura valenllana?. Molt. Qué és el valenllano?. Un valencià castellanitzat que fa perdre la identiat valenciana i que pasa a ser la Comunidad Castilla-Valencia, a l’estil de Castilla-León, Castilla la Mancha.
A endavant Al vent; Diguem no; D’un temps, d’un país; Cançó de les mans; Cançó del capvespre; recital a la universitat de Madrid; Som; la Pedra; a cops, Cantarem la vida; etc.
No m’oblide del Darrer diumenge d’octubre, quan sentiem a Raimón cantar en la muntanyeta del Puig.
El franquisme i els seus succesors (PP i C’s) han sigut i són la Inquisició cultural i ideológica del País Valencià. Han sigut i son representats del centralisme politic, cultural i administratiu de la Castilla absolutista i centralitzadora. Sols els ha interessat la cultura i l’autonimia valenciana si donava diners i càrrecs.
  • 5
  • 0
Ciutadà Valencià
8.

Doncs jo pense que és tot un honor rebre un reconeixement amb el vot en contra de PP i Ciudadanos. Un honor net, sense el suport de botiflers, corruptes, antivalencians i espanyolistes.

Grandíssim, Raimon.

  • 8
  • 0
pudentet la safor
7.

El PP vol fer fill predilecte de Xativa a Franco, Felip V, Hitler i Pinochet.

  • 3
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat