Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat Valenciana promou la pilota valenciana entre els policies locals
PilotaVeu / València.

El passat dimecres 28 d’octubre es va presentar al complex esportiu la Petxina la ‘Guia d’activitat física, esport i salut per a policies locals’ que ha editat l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències (IVASPE) per part de José María Ángel, director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, i la regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de València, Sandra Gómez.

El llibre, coordinat per la psicòloga esportiva i directora de l’IVASPE Ángeles Navarro i l’excampió autonòmic de 800 metres, investigador de la pilota i professor de sociologia de la Universitat de València Víctor Agulló, és la primera activitat d’un conjunt d’actuacions que ha anunciat José María Ángel que es duran a terme des de l’agència per enfortir la formació policial de proximitat. En eixa preparació destaca el capítol monogràfic sobre la pilota valenciana que ha estat redactat pels murlers Manel Reig i Sebastià Giner. El llibre suposa igualment un homenatge a la figura del pilotari i policia de Meliana, Jordi Bueno, on es fa un repàs exhaustiu per la seua excel·lent trajectòria que ha estat seleccionada com una de les més representatives dins de la professió. Altres destacats policies locals relacionats amb el món de la pilota valenciana serien José Maria Puig president del club de Piles (La Safor) i Jaume Soler i Antonio Sauco de Castelló de la Ribera.

A més a més, en esta guia d’hàbits saludables han participat una vintena de professors universitaris i especialistes en divulgació esportiva i salut com la doctora Berta García-Mira, les pedagogues Alexandra Valencia, Esther Pérez i Àngels Vidal, l’historiador Recaredo Agulló, el científic Rafael Aleixandre i l’intendent general de la policia de Castelló, José Luis Carque.

Algunes de les temàtiques que podem trobar són les activitats físiques més recomanables per a mantenir la forma física (running, natació, triatló…), hàbits de vida saludables, preparació de proves físiques, dietètica, psicologia de l’esport i aspectes socioculturals. Pròximament el llibre es podrà consultar online al web de la Generalitat Valenciana i totes les principals biblioteques públiques valencianes en rebran un exemplar per posar en valor l’esport i la pilota com a factors de millora de la qualitat de vida i la capacitació professional dels nostres policies de proximitat.

Al següent link es poden consultar els continguts del llibre:

Comparteix

Icona de pantalla completa