Diari La Veu del País Valencià
La música en valencià assalta el Palau de la Música de València amb el retorn de la Fera
RedactaVeu / València

Enguany ha fet 10 anys que la pràctica totalitat de músics i cantants en valencià, membres del Col·lectiu Ovidi Montllor, ocuparen el Palau de la Música de València per a denunciar la situació d’exclusió per part de les institucions del país aleshores en mans del PP.

També fa ara una dècada de la primera edició dels Premis Ovidi Montllor a la música en valencià, uns premis “per mantenir viva la memòria de l’artista d’Alcoi, fer visible la música en valencià i reivindicar unes poques veritats que al nostre país alguns s’entesten a negar; la llengua compartida, els drets socials, civils i nacionals”. Ara fa vint anys que l’Ovidi, “l’artista i el pallasso”, va començar les seues llargues vacances. Totes aquestes efemèrides tenen lloc l’any del canvi polític al País València que ha fet possible, “gràcies a la col·laboració de les principals institucions, el retorn al Palau de la Música de la Fera, la qual simbolitza la gent incòmoda per al poder, la rebel·lia, l’expressió cultural popular”. “Una criatura estranya: creativa, lliure i perseverant. Una Fera que reclama el que li pertany i s’obstina en existir, com la música en valencià els darrers 10 anys”.

Per a celebrar-ho, el COM ofereix cinc dies dedicats a la música en valencià de tots els estils i diferents generacions: quatre dies de concerts, 11, 12, 17, 21 de novembre, en què participen una trentena d’artistes i formacions que han rebut premis en les edicions passades i la X edició de la Gala dels Premis, el diumenge 22.

Tots els concerts i la gala començaran a les 20h a la sala Joaquin Rodrigo del Palau de la Música de València, amb entrada lliure fins a completar l’aforament. Tota la informació la poden trobar a la web.

El projecte gràfic de La Fera al Palau és una idea original del dissenyador Cèsar Amiguet desenvolupat per Lavalenciana de Comunicació, per al qual s’han adaptat il•lustracions de feres, monstres i quimeres del s.XVI de U. Aldrovandi, A. Dürer i E. Schön.

Eixida pactada amb Carles Enguix, un d’Urbàlia o d’El Cau del Llop, M.Miralles, Xavi Sarrià, Rafa Xambó….

Toquen Obrint Pas amb Borja Penalba, i la gent que ja no podia entrar al Palau rere els vidres.

Canta E.Casassús amb Alvar Carpi.

Discutint R.Xambó amb Miguel Domínguez (regidor de Cultura o del Palau, del PP o UV), amb Amèric, O.Briz, Elies…

Xavi Sarrià parlant als mitjans

M.Miralles, Oscar Briz, Alvar Carpi i E.Casassus, i al fons E.Morera amb R.Xambó, també Amèric…

Comparteix

Icona de pantalla completa