L’Ajuntament de València posa decent l’Alqueria de la Torre abandonada per Barberà

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha destacat la importància de les actuacions en un conjunt arquitectònic declarat Bé de Rellevància Local
8 novembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València
 
El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, explicà que en les tasques de neteja i condicionament de l’Alqueria de la Torre estan participant 15 operaris de les brigades del pla d’ocupació d’enguany i que els treballs duraran entre dos i tres setmanes.
 
Els treballs de neteja de l’Alqueria de la Torre ja s’han encetat, un immoble rural de gran valor, amb origen en una edificació de l’última part de l’Edat Mitjana, rehabilitada als segles XVII i XVIII. Està situada en el barri de la Ciutat Fallera, al costat nord del parc de Benicalap (més dades tècniques, ací) i, juntament amb l’Alqueria del Moro, està declarat  Bé de Rellevància Local.
 
Segons explicava Campillo, “entre les actuacions previstes hi ha el desbrossament de l’entrada a l’alqueria per facilitar-hi l’accés i el condicionament i poda de la zona enjardinada de l’exterior. A més, en l’interior s’eliminaran les restes de material d’obra, restes orgàniques de coloms i uns altres efectes abandonats per ocupants no autoritzats. Finalment, es bloquejaran els forats de la façana en la primera planta per evitar l’accés a les aus. A més –ha afegit-, en acabar eixes tasques, desbrossaran la part del jardí del Casino de l’Americano, també en Benicalap”.

 
En aquesta actuació participen 15 persones amb dificultats d’inserció laboral, que pertanyen a les brigades del pla d’ocupació Treball Ciutat de València 2015 adscrites a la secció de manteniment dels ‘Servicis Centrals Tècnics de l’Ajuntament’: dos oficials i quatre peons conformen dos brigades de jardineria; uns altres dos oficials i quatre peons més integren unes altres dos brigades de neteja; finalment, tres persones més col·laboren en els treballs diversos encarregant-se de qüestions de transport amb un vehicle. Tots ells disposen de tot el material de seguretat necessari tant pel que fa a la roba com pel que fa als productes que hi han d’emprar (botes, cascos, guants, insecticides, etc.).  
 
El condicionament de l’entorn de l’Alqueria de la Torre ha estat una de les reivindicacions més reiterades pels veïns del districte de Benicalap els últims anys, pel valor històric del conjunt arquitectònic que conforma juntament amb l’Alqueria del Moro. 
 

 
next