Diari La Veu del País Valencià
‘Aportem informació de qualitat a les empreses per ajudar-les competir en un mercat global’
Euram.

– Quines accions duu a terme l’Institut Tecnològic d’Informàtica per millorar la competitivitat industrial i crear una societat més intel·ligent, sostenible i integrada?

No cal insistir en la necessitat d’apostar per la R+D+I o destacar la importància de les TIC com a eina clau per millorar la competitivitat d’un país. Nombrosos estudis i informes avalen la influència de l’ús intensiu i eficient d’aquestes tecnologies sobre la productivitat i competitivitat de les empreses. L’Institut Tecnològic d’Informàtica s’erigeix com a ‘partner’ tecnològic de les empreses en els seus reptes cap a la innovació, eliminant barreres i millorant el seu posicionament tot generant coneixement, prestant serveis de R+D+I i proveïnt formació i informació. Entre les nostres accions, fem d’element tractor de les empreses en projectes de recerca aplicada –en col·laboració o a mida–, oferint-los serveis tecnològics d’alt valor afegit per guanyar competitivitat.

– Quin és l’equip humà que ho fa possible?

Comptem amb una massa crítica basada en l’excel·lència, formada per personal investigador amb alta capacitació científica i tecnològica, que fa possible afrontar projectes de recerca propis de caràcter estratègic, amb resultats que es projecten al teixit industrial i empresarial. D’altra banda, la nostra tasca de vigilància tecnològica i de mercat, la formació especialitzada i la transferència de tecnologia mitjançant esdeveniments, jornades, esmorzars, etc. són accions especialment valorades per les nostres més de 150 empreses associades. Durant els darrers 5 anys a l’Institut hem desenvolupat més de 500 projectes de R+D+I i hem ajudant més de 300 empreses a millorar la seva competitivitat.

– Com se seleccionen els projectes en què s’implica l’Institut i a quins objectius han de respondre?

Combinem la vigilància tecnològica i la detecció de tendències a abast internacional, mitjançant l’escolta activa de les necessitats de les empreses i del sector. Tenim l’enorme avantatge de comptar amb un gran nombre d’empreses associades amb les que mantenim una interlocució permanent, i que es converteixen en altaveu perfecte de les necessitats empresarials. El resultat és un panorama clar de les necessitats del sector. Des d’un punt de vista més estratègic, participem en diferents plataformes tecnològiques i xarxes d’innovació nacional i internacional, la qual cosa ens permet conèixer de primera mà les futures línies de R+D+I a abast europeu i nacional, a més de participar en la seva definició i establiment. D’aquesta manera, podem alinear els interessos en matèria TIC de la Comunitat Valenciana i del propi Institut amb els plantejats a abast nacional i europeu. Des de l’Institut apropem aquesta informació a les empreses –amb especial atenció a les pimes– i les ajudem a seleccionar projectes alineats amb les tendències tecnològiques i de finançament, per competir en un mercat global.

Font: Observatori de l’Euram de l’Institut Ignasi Villalonga.

Comparteix

Icona de pantalla completa