Diari La Veu del País Valencià
Manises celebra la seua XII Biennal Internacional de Ceràmica
RedactaVeu / Manises

Durant els dies anteriors a la inauguració d’aquest certamen internacional de ceràmica, multiples activitats tindran lloc. El dimarts 10 de novembre podrem gaudir a la sala del MUMAF de la inauguració de l’exposició “Art & Craft + Design. Diseñando Sensaciones” d’Alejandra Bañuelos i Minji Jung, la qual serà comentada per les mateixes artistes el dia 11 de novembre a les 19:00 hores.

El dia 11 de novembre a l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica de Manises, durant el matí, tindrà lloc la primera part de la Màster Class “Preparación de arcilla de papel y serrín en la elaboración de esculturas con tubos de este material” impartida per Christopher Davis-Benavides i la primera part de la Màster Class de Catherine Schimd Maybach “Técnicas de transferencia de imágenes con impresora láser”. Aquestes dues activitats es completaran amb una presentació a càrrec de Karen Gunderman. A la vesprada, María José Rodríguez Manzaneque, directora del museu de Cantareria d’Agost, impartirà una conferència a les 17:45 hores al MUMAF.

Al dia següent, 12 de novembre, de matí continuaran les segones parts de les dos Màster Class que s’iniciaran el dia 11. A la vesprada, tindrà lloc una xarrada a càrrec de Catherine Schimd Maybach i una conferència de Christopher Davis-Benavides a l’Escola d’Art i Superior de Ceràmica. Les activitats del dia 12 finalitzaran amb la inauguració de l’exposició de Juan Ortiz i Rafa Pérez a les 19:00 hores a la Casa de Cultura de Manises.

Finalment, el dia 13 de novembre de matí els artistes ceràmics Juan Ortiz i Rafael Pérez faran a les 11.30 hores una visita guiada i comentada de la seua exposició a la Casa de la Cultura. A les 19.00 hores de la vesprada, es realitzarà al Museu de Ceràmica la inauguració de l’exposició ‘American Clay, 4 visions of American Contemporary Ceramics’. Més tard, a les 19.30 hores, s’inaugurarà la XII Biennal Internacional de Ceràmica de Manises a la sala d’exposicions de Els Filtres i, posteriorment, a les 21.00 hores es farà el lliurament de premis als guanyadors d’aquesta XII edició a l’Auditori Germanies.

Els premis de la XII Biennal Internacional de Ceràmica estan distribuïts en dos categories, la primera d’Art i la segona de Disseny de Producte amb els seus corresponents esments d’honor. Dins de la primera categoria trobem el premi Generalitat Valenciana dotat amb 5.000 €, el premi Diputació de València amb una dotació de 3.000 € i el premi Ciutat de Vénissieux, ciutat agermanada amb el municipi, que entregarà la quantitat de 1.800 € a la persona guardonada. El premi de Disseny de Producte José Luis Díez Botet “in memoriam” comptarà amb un reconeixement econòmic de 3.000 €.

Comparteix

Icona de pantalla completa