Compromís supera el PNB en intenció de vot i IU puja fins al 4,7%, segons el CIS

El PP guanya el PSOE, C’s es consolida i Podemos cau
5 novembre 2015 01:00h
RedactaVeu / EP / València.

 El PP supera en quasi quatre punts el PSOE a dos mesos de les eleccions espanyoles, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) corresponent al mes d'octubre.
 
L'enquesta atribueix una intenció de vot del 29,1% al PP mentre que el PSOE es quedaria amb un 25,3%. C's supera Podem i se situa tercer (14,7%) però queda lluny dels dos grans partits espanyols. La formació de Pablo Iglesias, per la seua banda, continua la caiguda i li atribueixen un 10,8% dels sufragis.

IU puja un punt i es quedaria amb el 4,7 per cent si hui se celebraren eleccions estatals, i UPyD perdria una mica de suport i es quedaria en l'1,2 per cent.

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) baixaria quatre dècimes fins al 2,9 per cent, mentre que el partit de Josep Antoni Duran Lleida -Unió-  es queda, segons el CIS, amb un testimonial 0,1 per cent.

Un altre dels partits independentistes catalans, ERC, pràcticament repetiria els seus resultats del juliol amb un 2,2 per cent; igual que Amaiur, que en puja una dècima fins a l'1,2.

Per contra, el PNB sí patiria una reculada en passar de l'1,3 al 0,7 per cent, i seria superat per Compromís-Equo que suma dues dècimes fins a l'1,4, mentre que el BNG baixa tres dècimes fins al 0,5 i Coalició Canària en puja altres dues fins al 0,6.

 
next