Diari La Veu del País Valencià
Fiscalia denuncia la cessió de part de Rus de la Plaça de Bous per a la ‘Festa de la Cervesa’
Europa Press / RedactaVeu / València

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia, el jutjat d’Instrucció 15 ha rebut la denúncia, que no es dirigeix contra cap persona concreta. L’instructor va oficiar a la Diputació -actualment presidida pel socialista Jorge Rodríguez- perquè facilitara els contractes de cessió, cosa que va fer al setembre. Ara s’està pendent de decidir les pròximes diligències.

La recerca sorgeix arran d’una denúncia presentada per la diputada d’EUPV en la institució, Rosa Pérez Garijo, qui va posar en coneixement de Fiscalia possibles irregularitats legals derivades de la cessió d’un BIC com és la Plaça de Bous a “preu quasi testimonial (en funció del marcat legalment) i amb una fiança molt baixa” a l’empresa organitzadora de la ‘Festa de la Cervesa’ entre 2011 i 2014, tots dos inclosos.

Segons la denúncia de la diputada, les cessions de l’espai es regulen mitjançant l’Ordenança reguladora del preu públic per cessió i ús de la logística de les instal·lacions i edificis provincials o de competència provincial per a l’explotació, encara que assenyala que al llarg dels anys de cessió del recinte per a tal fi, “s’ha produït una considerable reducció del preu públic de cessió a favor de l’empresa privada organitzadora de l’esdeveniment”, en no cobrar-se el cànon.

Per a la denunciant, no existeix cap apreciació ni justificació escrita ni documental que justifique l’existència de raons “socials, culturals, benèfiques o d’interès públic” per a aquesta exempció del pagament del cànon i recalca que es tracta d’una activitat privada empresarial “destinada a la venda d’alcohol”. Únicament en el primer any s’hauria aplicat l’ordenança i solament en 2011 el cost dels serveis logístics s’ajusta a la realitat de la normativa.

A més, agrega que no troba en cap dels expedients ni document que puga considerar-se una llicència d’obertura ni autorització de venda de begudes alcohòliques.

Pérez Garijo ha destacat que les “perquisicions” i “denúncies demostren dues coses: el gran treball i l’imprescindible que resulta Esquerra Unida en la lluita contra la corrupció; i que seguim veient com els tentacles de presumptes favors i possibles comissions des dels governs del Partit Popular poden ser més generals que excepcionals”.

“No hem acabat encara d’investigar”

“Nosaltres no hem acabat encara d’investigar tota una etapa de govern de l’expresident Rus que mereix una revisió acurada i sistemàtica de totes i cadascuna de les accions que es van prendre en els seus huit anys”, ha manifestat la diputada, per a qui “el canvi polític que hem viscut en la Diputació de València resulta no solament imprescindible, sinó un exercici de dignificació de la institució i de la política i una recuperació d’ambdues per part de la ciutadania”.

Comparteix

Icona de pantalla completa