La gran porta del Teatre El Musical del Cabanyal es reobri al poble per al seu gaudi i ús

El Teatre El Musical celebra la reobertura amb una gala inaugural i festa al carrer. Aquesta gala estarà presidida per l’alcalde Joan Ribó, i actuaran artistes valencians i també s’homenatjarà quatre col·lectius del barri.
5 novembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València
 
La regidora d’Acció Cultural, María Oliver, ha presentat hui el nou model de gestió directa municipal amb el qual s’ha posat en marxa aquesta nova etapa del Teatre El Musical del Cabanyal-Canyamelar. Aquesta ha destacat l’esforç de l’Ajuntament de València per reobrir aquest espai cultural amb una programació atractiva i de qualitat, per a tots els públics i a preus populars. La nova etapa estarà marcada per l’obertura del teatre a l’ús del veïnat i a les propostes de la ciutadania, perquè tinga activitat més enllà de la programació d’arts escèniques.
 
El Teatre El Musical del Cabanyal–Canyamelar reobri demà i inaugura també una nova etapa de gestió directa municipal. I ho fa celebrant una festa dins i fora del teatre, amb un espectacle que recorrerà els carrers del Marítim de València i una gala inaugural que també podrà seguir-se en directe des de la plaça del Rosari a través d’una pantalla gegant.
 
A partir de les 18:30 hores de la vesprada, l’espectacle Percufoc de la companyia Baraka Circ recorrerà els carrers pròxims al Teatre El Musical, des del Mercat del Grau fins a la mateixa plaça del Rosari. És una manera festiva de cridar els veïns del barri a participar de la celebració, abans de la gala inaugural.
 

A les 19:40 hores es tornarà a obrir la gran porta del Teatre El Musical, en un acte simbòlic que estarà presidit per l’alcalde de València Joan Ribó, a qui acompanyarà la regidora d’Acció Cultural María Oliver. Serà el punt d’eixida perquè a les 20 hores s’inicie la gala inaugural, amb artistes valencians de teatre, dansa i música. Vicente Arlandis presentarà l’acte, en què es representaran fragments de dos obres de teatre Se’ns està quedant el cos de postguerra, de Lupa Teatre, i Una indígena els va guiar a través de les muntanyes, de Begoña Tena i Xavi Puchades. La Coja Dansa interpretarà un fragment de dansa de la seua obra Accidia i la banda valenciana Gener, liderada per Carles Chiner, posarà la música amb temes del seu disc El temps del llop.
 
Durant la gala s’homenatjarà quatre col·lectius del barri que han destacat per la seua defensa de la vida social i cultural de Cabanyal-Canyamelar: la Plataforma Salvem El Cabanyal, l’Associació de Veïnes i Veïns Cabanyal-Canyamelar, l’Associació de Venedors del Mercat del Cabanyal i l’Associació de Comerciants, Industrials i Professionals del Marítim (ACIPMAR). Representants de les quatre entitats han acompanyat hui la regidora María Oliver en la presentació de la nova etapa del Teatre El Musical i han destacat la importància d’aquesta institució per la vida social i cultural dels poblats marítims de València.
 

 
next