Diari La Veu del País Valencià
Mitjans aeris i alpinistes se sumen als treballs per a assegurar el vessant de Cortes
RedactaVeu / Cortes de Pallars

“Les obres estan dins de termini, van a bon ritme i, tal com va esmentar el president Jorge Rodríguez en el seu moment, estem convençuts que per Nadal la carretera estarà oberta”, ha anunciat el diputat Seguí.

Amb el suport d’un helicòpter, l’entitat provincial està procedint a la col·locació de les malles, xarxes d’anells i perns per a la fixació dels blocs potencialment inestables del vessant i a la implantació de dos nivells de pantalles dinàmiques per a la retenció de les solsides que pogueren produir-se, de manera que no puguen arribar a la carretera i garantir així la seguretat dels usuaris.

L‘alcalde de la localitat, Fernando Navarro, va assegurar que la resposta de la Diputació de València es pot catalogar com a “excepcional”. “A la vista està que tot el que el municipi ha requerit pel que fa a la sostenibilitat del vessant està executant-se mitjançant un macroprojecte”.

Pel que fa als terminis de l’obra, l’alcalde apunta que “fins a hui s’estan complint les previsions, i és possible que s’avance l’obertura del vial”.

Per a executar aquests treballs, la Diputació de València necessita un helicòpter que aporte el material al lloc exacte on s’ha de col·locar ja que “la seua presència en l’actuació és necessària perquè es tracta d’un vessant molt abrupte i tan sols accessible mitjançant mitjans aeris”.

D’aquesta manera, Javier Piedra ha explicat que l’helicòpter carrega el material en el punt d’apilament i el trasllada fins a la cartel·la del vessant on els operaris i alpinistes, assegurats mitjançant una línia de vida, el reben per a ancorar-lo al talús rocós.

Comparteix

Icona de pantalla completa