El Consell Nacional del Bloc aprova la coalició amb Podemos per un ajustat 52%

Mònica Oltra es mostra molt satisfeta que s’haja creat la coalició ‘Compromís-Podem-És el moment’ i lamenta que EUPV “vulga anar en solitari a les eleccions”
6 novembre 2015 01:00h

Xavi Pérez / València.

Sembla que hui divendres ha acabat el serial de la conformació de la coalició de Compromís amb Podemos. Aquest matí el Consell Nacional del Bloc, en votació virtual, ha aprovat pels pèls la confluència dels nacionalistes amb la formació de Pablo Iglesias.

A través del compte oficial han fet públiques les votacions on es pot veure com el SÍ ha guanya amb 76 vots, un 52,05%, mentre que el NO s’ha quedat amb 66 vots, un 45,21%, i per últim un 2,74% s’ha abstingut. Cal veure també que aquests percentatges responen a un cens de 189 votants, dels quals han exercit el dret al vot 146, el que representa un percentatge del 77,25%, és a dir una participació bastant significativa.

D’aquesta forma comença una nova etapa per al Bloc on es poden tancar o reobrir les ferides d’aquest procés tan convulsiu. Durant els últims dies un sector molt important, amb dirigents del Bloc al capdavant, han mostrat el seu rebuig a una confluència amb Podemos.

Per altra part, Mònica Oltra amb un semblant d’eufòria mostrava aquest matí una gran satisfacció per l’acord al qual s’ha arribat “per fer un grup valencià potent al Congrés dels Diputats”. Oltra, després de la roda de premsa habitual cada divendres, ha lamentat que EUPV no haja acceptat formar part d’aquesta plataforma valenciana i ha afirmat que “el quart lloc per València per a EUPV era un bon lloc perquè li garantia traure un escó. Entenc les decisions polítiques d’EUPV, però, lamente que hagen decidit anar sols”.

Sobre l’ajustat resultat del Consell Nacional del Bloc, la vicepresidenta del consell i coportaveu de Compromís ha recordat que els acords de Compromís sempre han arribat en l’últim minut i “crec que malgrat algunes diferències eixirem reforçats el dia 20 de desembre perquè hi haja un canvi polític a nivell estatal”.


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next